Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirúghatják a brit orvost, amiért megkérte a betegét, vegye le a nikábját

Bokor Gábor

2019.05.20. 14:48

Az anya a beteg gyerekét vitte el az évtizedek óta becsületesen dolgozó orvoshoz. Mivel a szülő nem tudta érthetően elmondani, mi a gyerek baja, az orvos megkérte, hogy vegye le az arcát eltakaró nikábot, akkor talán megérti, mit akar mondani. Ezek után pedig megindult a gyűlöletcunami a doktor ellen.

Huszonhárom éve praktizál Dr. Keith Wolverson brit orvos, akit most azért hurcolnak meg, mert nem értette, mit mond neki az egyik nikábos páciense, ezért udvariasan megkérte őt, hogy vegye azt le.

Nagyon nehezen értettem csak, amit mond. A lánya beteg volt, ezért jött hozzám. Azért, hogy a legjobb és legbiztonságosabb gyógymódot tudjam biztosítani, muszáj volt értenem, amit mond, ezért megkértem, hogy vegye le a nikábját, ami alól csak a szemei látszódtak ki

– mesélte az orvos.

A nő közölte, erre nincs mód, fél órán belül pedig a férje is megérkezett, hogy Wolverson feletteseinél panaszt tegyen az orvos ellen. A nikábos asszony a férj elmondása alapján sírt, miután az orvos arra kérte, a lánya gyógyulása érdekében vegye le a muszlim nőknél hordandó, arcot eltakaró viseletet.

A kép illusztráció | Fotó: AFP

A feleségem vallási és faji megkülönböztetés áldozata lett

– mondta a férj, majd azzal folytatta, hogy a doktor „csúnyán nézett” a nejére, emiatt az asszony a vallása miatt kényelmetlenül érezte magát.

Az ügyből akkora botrány lett, hogy a vezető brit lapok is beszámoltak róla, az országos orvosi tanács pedig akár fel is függesztheti a több mint húsz éve praktizáló férfit.

Felháborító, hogy rasszizmussal vádolnak. Egy kommunikációs probléma volt köztünk, egyszerűen nem értettem, hogy mit mond, mert rajta volt a nikáb. Ez nem a vallásról vagy a bőrszínről szól

– mondta Wolverson, aki szerint eddig nem volt ebből baj, korábban ha hasonló gond volt, a páciensek azon voltak, hogy minél hamarabb meggyógyuljanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére