Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárgott a Kremlből: brutálisak lehetnek az orosz veszteségek

888.hu

2022.10.13. 10:00

Egy független orosz internetes lap hozta le a számot, hogy valójában milyen veszteségeket szenvedtek az oroszok Ukrajnában.

 

Több mint 90 ezer orosz katona vesztette életét Ukrajnában vagy szenvedett el olyan mértékű sérülést, amely lehetetlenné teszi, hogy visszatérjen a frontra. Erről írt a Moscow Times című lap a független orosz internetes újság, az iStories cikke alapján. A weboldal a cikkben egy, a Kremlből szivárogtató forrásra hivatkozik.

Az orosz vezetés hivatalosan ennek a töredékéről számolt be szeptemberben, amikor csaknem fél év után ismét közölték a harcokban elesettek számát. Akkor, szeptember 21-én Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette be a veszteségeket, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte a mozgósítást. Ez utóbbit már akkor sokan nem értették, hiszen Sojgu szavai szerint

 

„mindössze” 5937 orosz katona halt meg a harcokban hét hónap alatt. Ez esetben pedig nem lett volna szükség a részleges mozgósításra sem.

 

Ebből kiindulva feltehetően tényleg közelebb állhat a valós szám a most kiszivárgott 90 ezres veszteséghez. A Pentagon becslései szerint is ez lehet a reálisabb, az amerikai védelmi minisztérium augusztus végén 70–80 ezerre tette az elesett vagy harcképtelenné vált orosz katonák számát. Ben Wallace brit védelmi miniszter is 80 ezres veszteségről és legalább 25 ezer halottról beszélt szeptemberben.

 

Ha valóban elvesztett 90 ezer katonát Oroszország a háborúban, az azt jelenti, hogy az inváziós sereg csaknem fele odaveszett.

 

Becslések szerint ugyanis Moszkva 190 ezer katonával kezdte meg a „speciális hadműveletet” február 24-én. A veszteségek jelentős részéért a rossz felkészítés és a pocsék felszerelés okolható. Nem csoda, hogy a Kremlnek más területekről is ide kellett rendelni a katonáit, ezzel védtelenül hagyva a nyugati, NATO-tagállamokkal közös határait.

A szeptemberi sorozással berendelt 300 ezer tartalékos katonával tehát Moszkva feltehetően a súlyos veszteségeket igyekszik pótolni. Az más kérdés, hogy elég lesz-e ahhoz, hogy a mostanra kissé lassuló, ám még mindig haladó ukrán ellentámadást megállítsák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére