Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelemből Németországban

888.hu

2021.12.02. 20:30

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelmi üzletekből Németországban – jelentette be Angela Merkel ügyvezető kancellár csütörtökön Berlinben.

 

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetőinek tanácskozásán hozott döntés szerint valamennyi tartományban bevezetik, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltással nem rendelkezők kizárólag az alapellátást biztosító boltokba léphetnek be.

A vírus terjedésének lassítása érdekében egy sor további korlátozást is bevezetnek, mert a Covid-19 miatt kórházba kerülők nagy száma miatt veszélybe került az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképessége.

Ebben a helyzetben közös erőfeszítéssel, a »nemzeti szolidaritás« eszközével minél gyorsabban meg kell törni a járvány eddigi legerősebb, negyedik hullámát”

– emelte ki Angela Merkel.

Ismertette, hogy előmozdítják az általános oltási kötelezettség ügyét is. Felkérik a Német Etikai Tanácsot (Deutscher Ethikrat), hogy az év végéig dolgozzon ki állásfoglalást, amelynek alapján meg lehet vitatni és el lehet dönteni az ügyet a szövetségi parlamentben (Bundestag). A kötelezettséget februártól vezethetik be.

Az új szabályok közé tartozik, hogy

az oltatlanokat a kulturális és más szabadidős intézményekből is kitiltják.

Így nem járhatnak például moziba vagy uszodába. A tartományok választhatják azt is, hogy az oltással rendelkezőket és a fertőzésen igazoltan átesett embereket is csak friss negatív vírusteszttel engedhetik be.

Az oltatlanok elszigetelését szolgálja az a szabály is, hogy egy-egy háztartás tagjai legfeljebb egy további háztartás maximum két tagjával tölthetik együtt az időt, ha van a csoportban oltatlan.

Mindenkire vonatkozó korlátozás egyebek mellett, hogy szilveszterkor és újévkor tilos a gyülekezés és a tűzijátékok használata.

Korlátozzák a tömegrendezvényeket is,

zárt térben a helyiség befogadóképességének legfeljebb 50 százalékát lehet kihasználni, és maximum ötezer embert lehet beengedni. A szabad ég alatt tartott rendezvényeken legfeljebb 15 ezer ember vehet részt. Az oltatlanokat a tömegrendezvényekről is kitiltják.

Az ügyvezető – valamint a várhatóan december 8-án hivatalba lépő új – kormány és a 16 tartomány vezetőinek tanácskozásán összeállított katalógus a minimálisan kötelező szabályokat tartalmazza. Szigorúbb előírásokat minden tartomány bevezethet.

A negyedik hullám megtörését szolgáló erőfeszítések másik fő iránya az oltási kampány felgyorsítása. A tervek szerint az eddigi 124,4 millió adag után karácsonyig további 30 millió adag oltást adnak be. A törvényi szabályozás átalakításával lehetővé teszik, hogy gyógyszerészek és fogorvosok is beadhassák a Covid-19-től védő oltást”

– ismertették Angela Merkel, Olaf Scholz jövendő kancellár és a miniszterelnöki konferencia (MPK) – a járványügyi védekezés gyakorlati ügyeiért felelős tartományi kormányfők egyeztető testülete – vezetőinek közös tájékoztatóján.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére