Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kivonul a katonaság Olaszország utcáira, Belgiumban és Hollandiában pedig egyre több a halott

888.hu - MTI

2020.03.20. 16:36

Katonák ellenőrzik a kijárási tilalom betartását Olaszországban.

A legtöbb diagnosztizált fertőzöttet számláló Lombardia tartomány úgynevezett biztonsági tanácsa bejelentette, hogy az eddig a közutakat ellenőrző 114 katonát a városi utcákra irányították át. A fegyveres erő tagjai a lakossági mozgást ellenőrző rendőrök és csendőrök munkáját erősítik meg.

Hasonlóképpen Rómában, Nápolyban és Szicíliában is növelték a közutakon és utcákon szolgáló katonák számát. Szardínia szigete is az ott állomásozó katonák létszámának megemelését kérte. Eddig mintegy hétezer katona volt jelen az olaszországi városok főbb csomópontjain, be- és kivezető útjain, főbb vasútállomásain. Számukat – az olasz védelmi tárca bejelentése szerint – készek további 13 ezer fővel emelni.

A katonák megjelenése nem képvisel újdonságot, hiszen a 2015-ös terrortámadások óta a fegyveres erők jelenléte állandósult az olaszországi városokban. Mostantól azonban nem kizárólag a nemzetbiztonságot felügyelik, hanem hozzájárulnak az egészségügyi vészhelyzetben elrendelt mozgáskorlátozás betartásához is.

Közben Belgiumban a pénteken közzétett adatok szerint 462 új megbetegedést jelentettek, ezzel 2257-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 16 új haláleset történt, ezzel 37-en haltak meg a betegségben.

Hollandiában 2468 koronavírussal fertőzött beteget tartanak számon. A járvánnyal összefüggésben péntekre 18-an haltak meg, ezzel 76-ra emelkedett a megbetegedésben elhunytak száma.

Pénteki adatok szerint Luxemburgban 484-en fertőződtek meg és négyen haltak meg a Kínából kiindult vírus okozta betegségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére