Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint akcióztak a klímaaktivisták: olajjal öntöttek le egy Klimt-festményt Bécsben

888.hu

2022.11.15. 17:20

A képet védő üvegről és a keretről azonnal letörölték a fekete olajat, az azonban egyelőre nem világos, hogy a festményben keletkezett-e kár.

 

Az aktivista csoport a Twitteren osztotta meg az akcióról készült videót, nem sokkal később a múzeum megerősítette a hírt.

„Csak remélni tudjuk, hogy a festmény nem sérült meg.” – húzta alá a múzeum szóvivője.

A keddi napon a múzeum ingyenes belépést biztosított a látogatóknak. A belépők táskáját és csomagjait a szokott módon átvizsgálják,

 

az aktivisták azonban a ruhájukba rejtett forróvizes palackban csempészték be a fekete olajat.

 

Az aktivisták újabb akciója miatt a múzeum több termét le kellett zárni a látogatók előtt, a rendőrök a helyszínre érve felvették az elkövetők adatait.

A környezetvédő csoport tagjai a Klimt-festmény leöntése közben a fosszilis energiahordozók ellen szólaltak föl, a földgáz- és kőolajfúrások szerintük az emberiség halálos ítéletével egyenlőek, ezért a „klímapokol” felé száguldunk.

 

Már ötven éve tisztában vagyunk a problémával, amit ha nem kezelünk, a Föld tönkre fog menni.”

– kiabálták.

Az Utolsó Nemzedék aktivista csoport a múlt héten ugyancsak Bécsben hívta föl magára a figyelmet: ekkor a bécsi Természettudományi Múzeumban ragasztották magukat a dinoszauruszok termében az egyik talpazathoz, így tiltakozva az osztrák kormány környezet- és energiapolitikája ellen.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a klímaaktivisták ezt megelőzően már több országban is akcióba léptek, melyek során olyan festők műalkotásai estek áldozatul, mint Vincent van Gogh, Claude Monet, Andy Warhol vagy Henri de Toulouse-Lautrec.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére