Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klímaaktivisták akarták megbénítani a Heathrow-t, nagyon csúnyán felsültek

Bokor Gábor

2019.09.13. 19:30

Hamar a rendőrségen találták magukat.

Két drónokkal felfegyverkezett klímaaktivista azt tervezte, hogy egy gyönyörű csütörtöki napon megbénítja a világ egyik legnagyobb repterét, a londoni Heathrow-t. Tervük az volt, hogy drónjaikat majd felreptetik – ezzel amúgy veszélyeztetve a repülők épségét és az utasok biztonságát –, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás mekkora veszélyt jelent, meg arra, hogy #mindmeghalunk. Azonban homokszem került a gépezetbe, már azelőtt lekapcsolták őket a rend most kivételesen éber őrei, hogy egyáltalán fel tudták volna reptetni az eszközeiket. A repülőtér által kiadott közlemény szerint a gépek indulása és érkezése zökkenőmentesen zajlott a reggeli órákban, mikor az akciót „végrehajtották” az akcióhősök, akik a kifutópálya tőszomszédságában akarták megreptetni a drónokat. A rendőrség megerősítette, hogy a két férfit őrizetbe vették.

Fotó: AFP

A Heathrow Pause nevű klímacsoport jelezte, hogy az ő aktivistáik voltak azok, akik meg akarták bénítani a légikikötőt. A csoport elsődleges célja, hogy a világ egyik legnagyobb repterét bezárják.

Tervünk az volt, hogy a repülőtér öt kilométeres körzetében drónokat reptessünk, így akasztva meg a normális működést, a repülőket földre kényszerítsük, megbénítva ezzel a repteret

– közölték.

Fotó: AFP

Amúgy az aktivisták annyira bénák voltak, hogy felvették videóra az egész akciót. Ebből kiderült, hogy a csütörtök hajnali órákban csütörtököt mondott az eszköz, így improvizálniuk kellett, a fejük fölé tartották a hasznavehetetlen eszközöket. A rendőrök a biztonság kedvéért így is kimentek és elvitték őket, az eszközöket pedig lefoglalták. Az első gép 4:36-kor szállt le tegnap, a Qantas ausztrál légitársaság perthi járata gond nélkül landolt. A két akciózó férfin kívül a csoport hét tagját vette még őrizetbe a londoni rendőrség, köztük Roger Hallamot, a csoport társalapítóját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére