Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klinikai szintű pszichológiai stresszt állapítottak meg a brit képviselők munkatársainak felénél

888.hu

2022.05.23. 17:00

A parlamenti képviselők közel 200 munkatársának körében végzett felmérés – amely az első ilyen jellegű felmérés az Egyesült Királyságban – megállapította, hogy 49,5%-uk elérte a pszichológiai stressz orvosi küszöbértékét – ez több mint kétszerese az általános lakosság körében mért szintnek.

 

A tanulmány szerint a brit parlamenti képviselők ügyintézőinek közel háromnegyede „érzelmileg elszigeteltnek” érezte magát, és több mint egyharmaduk tapasztalt bántalmazást, verbális zaklatást vagy fizikai agressziót. A parlamenti képviselők munkatársainak pártok közötti munkacsoportja

„sokkolónak” nevezte az eredményeket, és sürgős „kulturális változást követelt a felsőbb szintről”.

 

A testület szerint: „Ez a jelentés rávilágít arra, amit sok munkatárs már személyes tapasztalatból is tud, bár a feltárt problémák valódi mértéke nagyon aggasztó”.

Dr. Ashley Weinberg, a tanulmányt készítő munkapszichológus szerint

a parlamenti képviselők 49,5%-a szenved a stressztől, ami „jóval magasabb”, mint a hasonló munkakörökben dolgozóké.

 

A tanulmány szerint ez kétszerese a lakosság körében tapasztalt szintnek, és magasabb a 2009-es költségtérítési botrány idején mértnek, amikor képviselők 40%-a szenvedett hasonló stressztől.

A képviselői segédek csaknem háromnegyede mondta, hogy a munka „érzelmileg megterhelő”, míg minden ötödik képviselő „megrázónak” minősítette azt. Közel fele szerint a parlament többet is tehetne azért, hogy támogassa őket szerepükben.

 

Weinberg „kézzelfogható” aggodalmat tapasztalt a személyzet biztonsága miatt, a dolgozók közel egyötöde mondta, hogy veszélyben érzi magát vagy kollégáit. Egyikük azt mondta:

Az iroda nem biztonságos. Nincsenek ablakai, és az irodában tartózkodva gyakran közelednek hozzánk agresszív emberek.”

 

A jelentés szerint körülbelül egy tucatnyi alkalmazott tapasztalt verbális zaklatást, az egyik segéd azt mondta:
„Élvezem a kollégákkal való közös munkát, mivel szolidáris vagyok azzal a verbális zaklatással szemben, amellyel a csapatban sokan szembesülnek a képviselők részéről.”

Thomas Fairweather, a munkacsoport egyik ügyvezető tagja szerint a munkatársak attól tartanak, hogy a nyomás fokozódni fog, ahogy a megélhetési válságot a választópolgárok egyre élesebben érzik – írta meg a The Guardian.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére