Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel harminc németországi mecsetbe épült be a Hezbollah

Tokaji Gergő Máté

2019.07.13. 20:48

A hamburgi hírszerző ügynökség adatai szerint mintegy 30 németországi mecset kapcsolható a Hezbollah terrorszervezethez.

A 282 oldalas anyag szerint az adománygyűjtés ezen közösségek legfontosabb feladata, melyet vélhetően a terrorszervezethez juttatnak. A dokumentum szerint csak Hamburgban legalább 30-an hozhatók összefüggésbe a terrorszervezettel, míg országosan a hálózat több mint ezer tagot számlálhat.

Az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Hollandia, Izrael és az Arab Liga a Hezbollah egész mozgalmát terrorista szervezetként tartja számon, míg Németország és az Európai Unió csak a Hezbollah úgynevezett „katonai szárnyát” tekinti terrorszervezetnek.

Fotó: AFP

Szombaton Izrael németországi nagykövete, Jeremy Issacharoff egy Twitter-bejegyzésben adott hangot felháborodásának, ugyanis szerinte ez az elhibázott politika akadályozza a terrorizmus elleni nemzetközi fellépést. Issacharoff kitért az Izrael megsemmisítésével fenyegető Hassan Nasrallah Hezbollah-vezérre is. Mint mondta, Nasrallah, Németországgal ellentétben egyáltalán nem tesz különbséget a Hezbollah politikai és katonai szárnya között.

Angela Merkel német kancellár hevesen elutasította a Hezbollah betiltását Németországban, bár korábban kifejezetten ilyen irányú kérést intézett felé a németországi zsidók központi tanácsa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére