Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kudarcot vallott az integráció, Svédország baloldali miniszterelnöke felszámolná az etnikai gettókat

888.hu

2022.09.01. 16:00

A szkeptikusok szerint viszont ez csak egy trükk a migrációellenes Svéd Demokrata párt támogatottságának csökkentése érdekében.

 

Svédország baloldali miniszterelnöke megígérte, hogy felszámolja az etnikai gettókat, és kijelentette: nem akarja, hogy a skandináv országban „szomáli városok” jöjjenek létre.

Magdalena Andersson, a szociáldemokraták vezetője a Dagens Nyheter napilapnak adott interjújában mondta el a megjegyzéseket.

 

Nem akarunk kínai negyedeket Svédországban, nem akarunk »szomáliai városokat vagy Kis-Itáliát«.”

– mondta a migráns gettóterületekre utalva.

 

A szkeptikusok azt mondják, hogy Andersson nyilatkozata csupán egy trükk a migrációellenes Svéd Demokraták párt támogatásának lerombolására, amely valószínűleg a második legnagyobb parlamenti erő lesz a szeptember 11-i választások után.

 

Azonban korábban is tett megjegyzéseket az év eleji etnikai zavargások után, amelyekben több mint 100 rendőr sérült meg.

Elismerve, hogy az integráció kudarcot vallott, Andersson kijelentette:

A szegregáció olyan messzire ment, hogy párhuzamos társadalmaink vannak Svédországban. Ugyanabban az országban élünk, de más a valóság. (...)

Gyenge volt az integráció, és e mellé intenzív bevándorlást is kaptunk. Társadalmunk túl gyenge, míg a rendőrségre és a szociális szolgáltatásokra kevés a pénz.”

– tette hozzá.

Andersson annak a kormánynak is a tagja volt, amely körülbelül 180 ezer migránst fogadott be a 2015-ös migránsválság idején, ezt a döntést állítása szerint később megbánta.

 

Svédország, amely 20 évvel ezelőtt Európa egyik legbiztonságosabb országa volt a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlás előtt, jelenleg a második legveszélyesebb Horvátország mögött a fegyveres bűncselekmények tekintetében.

Tavaly a német Bild újság Európa legveszélyesebb országának nevezte Svédországot.

Még az ukrán menekültek is kifejezetten kérték, hogy ne Svédországba küldjék őket a háborúból, mert túlságosan veszélyesnek érezték. A svédországi ukrán nőket arra is figyelmeztették, hogy ne öltözzenek úgy, hogy „provokálják” a muszlim férfiakat.

Anders Ygeman svéd migrációs miniszter korábban azt javasolta, hogy Svédország kövesse a dánok példáját, akik megpróbálja korlátozni a problémás területeken élő, nem skandináv bevándorlók számát.

 

A dán kormány olyan politikát vezetett be, amely során a migránsgettók egy részét lerombolták, a lakosokat pedig máshová költöztették annak érdekében, hogy véget vessenek a párhuzamos társadalmaknak, amelyek a bűnözést és a társadalmi szétesést okozzák.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére