Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz és Strache titokban már egyeztetett

Bertha László

2017.10.19. 16:58

Osztrák sajtóbeszámolók szerint már megvolt az elsõ informális találkozó Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache között.
BÉCS, 16:58

Osztrák sajtóbeszámolók szerint már megvolt az első informális találkozó Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache között.

A Kurier információi szerint a nem hivatalos találkozóra szerda este került sor, méghozzá az FPÖ vezetőjének, Heinz-Christian Strachénak a klosterneuburgi házában.

A választásokat megnyerő Sebastian Kurz összesen három órán keresztül tárgyalt a szintén jobboldali, bevándorlásellenes pártvezetővel.

A titkos találkozó kapcsán a lap megkereste az Osztrák Néppártot (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) is, azonban mindkét féltől hasonló válasz érkezett, mondván, minden párttal sort kerítenek informális egyeztetésekre, amíg nem történik meg a hivatalos kormányalakítási felkérés.

A vasárnap megrendezett, előrehozott parlamenti választásokat a jobboldali, konzervatív Osztrák Néppárt nyerte, de a hivatalos végeredményt a levélszavazatok miatt csak a mai nap folyamán teszik közzé. Ezt követően ad majd kormányalakítási megbízást az osztrák államfő a győztes párt vezetőjének, Sebastian Kurznak. Elemzők szerint az ÖVP-FPÖ koalícióra van a legnagyobb esély, a választók többsége is ezt akarja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére