Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz: nyugodtan elhagyhatják Ausztriát az Erdogan-hû törökök

Bertha László

2016.07.21. 19:28

Minden Ausztriában élõ török származású embernek lojálisnak kell lennie Ausztriához - jelentette ki az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz.
BÉCS, 19:28

Minden Ausztriában élő török származású embernek lojálisnak kell lennie Ausztriához – jelentette ki az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz.

A Törökországban elrendelt rendkívüli állapot miatt konzultációra kérették be a bécsi török nagykövetet. A török nagykövet azonban visszautasította a török elnök, Erdogan eljárásmódját bíráló, szerinte elfogult kritikákat. A diplomata szerint az ilyen állásfoglalások támogatást jelenthetnek a puccsisták számára.

A napokban több osztrák politikus is elítélte a puccskísérletet, de kritikusan nyilatkoztak azokról a török tüntetésekről is, melyeket Ausztria-szerte tartottak. A török diplomata értetlenül áll ezen bírálatok előtt is, mivel szerinte dicséretes, ha az emberek utcára vonulnak, hogy kiálljanak a demokrácia mellett.

Az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz szerint az Erdogan mellett megtartott tüntetéssorozat „minden, csak nem dicséretre méltó”.

Kurz szerint azok a törökök, akik elkötelezettek a török belpolitika iránt, szabadon elhagyhatják Ausztriát.

Az FPÖ elnökjelöltje, Norbert Hofer szerint a török migránsoknak a továbbiaknak nem szabad osztrák állampolgárságot adni.

(MTI, Kurier)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére