Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lavrov: A „különleges hadművelet” földrajzi koordinátái megváltoztak

888.hu

2022.07.20. 18:40

Az orosz külügyminiszter közölte, hogy a „földrajz„ mostanra megváltozott, már nemcsak a szakadár Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot, hanem Herszon és Zaporizzsja megyét és más ukrajnai területeket is érinti, „és ez a folyamat folytatódik, méghozzá következetesen és kitartóan folytatódik”.

 

Szergej Lavrov azt mondta, hogy a háború célja Moszkva szempontjából változatlanul Ukrajna „nácitlanítása„ és demilitarizálása, abban az értelemben, hogy ennek az országnak a területéről nem érheti semmilyen fenyegetés Oroszország biztonságát.

 

A tárcavezető szerint az orosz fél a március végi isztambuli kétoldalú tárgyaláson kész lett volna elfogadni az akkori helyzetből kiinduló ukrán megállapodási javaslatot.

 

Lavrov hangsúlyozta: ahogy a Nyugat egyre több nagy hatótávolságú fegyvert, például HIMARS rakéta-sorozatvetőket „pumpál” Ukrajnába, a különleges művelet földrajzi céljai még távolabb kerülnek a jelenlegi vonaltól. A külügyminiszter azt mondta, Oroszország nem engedheti meg, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vagy „bárki, aki a helyébe lép„, nagy hatótávolságú fegyverekkel fenyegesse a területét vagy a szakadár köztársaságokét.

Hangot adott véleményének, miszerint a jelenlegi helyzetben „semmi értelme” az orosz-ukrán béketárgyalásoknak, mert állítása szerint már az első, Fehéroroszországban megtartott tárgyalási fordulókon megmutatkozott, hogy az ukrán fél „nem kíván semmit sem komolyan megvitatni„.

Emlékeztetett rá, hogy Kijev Moszkva felhívására foglalta írásba, milyen konkrét megállapodásokról kíván tárgyalni,

 

és az orosz fél az ukrán alapelvek szerint hajlandó is lett volna egyezkedni, ám április 15. óta ukrán részről semmit nem hallani erről a dokumentumról.

 

Ehelyett, mint mondta, azt hallani, hogy mit mond „szegények érdekében” a német kancellár vagy az Európai Bizottság elnöke.

A miniszter álláspontja értelmében az Egyesült Államok nem hagyja, hogy Ukrajna megtalálja a diplomáciai kiutat a kialakult helyzetből. Azt állította,

 

hogy Washington és London azáltal, hogy fegyvert szállít Kijevnek, megpróbálja egymásnak ugrasztani Oroszországot és Európát.

 

Meglátása szerint az unió kimerítette az Oroszország elleni szankciók összes lehetséges szféráját. Ismételten leszögezte, hogy egy nukleáris háborúnak nem lehet győztese.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére