Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lavrov: A nyugati média a feszültségek szítására törekszik a Perzsa-öbölben

888.hu

2022.11.02. 20:40

Lavrov a Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésben kifejtette, hogy az ilyen tevékenység a feszültség súlyos kiszélesedéséhez vezethet a stratégiailag fontos térségben .

 

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Szaúd-Arábiát továbbra is veszély fenyegeti Irán és az általa ellenőrzött jemeni húszi lázadók részéről.

 

Tekintetbe vesszük, hogy Szaúd-Arábiában 70 ezer amerikai él és dolgozik, köztük több ezer katona. Továbbra is támogatjuk Szaúd-Arábiát, ellátjuk önvédelmi eszközökkel.”

– mondta Kirby, aki szerint „reális az Irán részéről fenyegető veszély”.

A The Wall Street Journal című amerikai lap azt írta, hogy Szaúd-Arábia hírszerzési értesüléseket osztott meg az Egyesült Államokkal a vahhábita királyság ellen küszöbönálló iráni támadásról. A lap szerint az állítólagos teheráni támadási tervekkel az iszlám köztársaságban erkölcsrendészeti őrizetben meghalt fiatal kurd nő halála miatt hetedik hete tartó tüntetésekről kívánják elterelni a figyelmet.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője szerdán a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva „spekulációnak” minősítette a Szaúd-Arábia elleni állítólagos iráni támadási terveket. Kijelentette, hogy Moszkvának nincsenek ilyen értesülései.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére