Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Le Pen: egy új világ születik, a nemzetállamok visszatérnek

Bertha László

2017.01.21. 15:28

A francia Nemzeti Front elnöke szerint 2017 az európai népek ébredésének éve lesz.
KOBLENZ, 15:28

A francia Nemzeti Front elnöke szerint 2017 az európai népek ébredésének éve lesz.

A legnépszerűbb francia elnökjelölt, Marine Le Pen a Szabadság és Nemzetek Európája nevű európai parlamenti képviselőcsoport németországi találkozóján mondott beszédet. Le Pen mellett többek között a holland Szabadság Párt vezetője, Geert Wilders, illetve az AfD társelnöke, Frauke Petry is részt vett a rendezvényen.

Egy világ letűnésének és egy másik születésének a tanúi vagyunk. […] A nemzetállamok visszatérésének idejét éljük”

– jelentette ki Le Pen Koblenzben.

A francia politikus szerint az első „igazi csapást” a britek kilépése (Brexit) mérte a „régi rendre”, majd azt szorosan követte Donald Trump megválasztása. Le Pen úgy véli, az új elnök „nem fog támogatni egy elnyomó rendszert” Európában, 2017 pedig az ébredés éve lesz a kontinentális Európa népei számára.

Marine Le Pen beszédében az Európai Uniót „sterilizáló erőként” jellemezte, Angela Merkel ellen pedig heves kirohanást intézett, a bevándorlási politikáját egyenesen katasztrofálisnak nevezte.

Az épületen kívül baloldali tüntetők is megjelentek, olyan jelszavakat skandálva, hogy „nem a határokra, nem a nemzetekre, állítsátok le a deportálásokat”. A rendezvényre nem engedték be a német közszolgálati médiát, mivel korábbi beszámolóik „nem feleltek meg az újságírás normáinak” – írja az MTI az ARD-re hivatkozva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére