Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lejjebb csavarta magát az Európai Bizottság, de még így is megdöbbentően pofátlanok

888

2022.09.26. 19:15

Néhány nappal ezelőtt Ursula Von Der Leyen, az EB-elnöke gyakorlatilag megfenyegette az olaszokat, hogy neki tetszően szavazzanak. Ma pedig azt merte mondani a szóvivőjük, hogy: „az Európai Bizottság mindig együttműködik a tagországi választásokon győztes kormányokkal.”

 

Az Európai Bizottság előremutató együttműködést remél Olaszország leendő kormányával – jelentette ki Eric Mamer, a bizottság vezető szóvivője hétfőn, a brüsszeli testület szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

Az Európai Bizottság mindig együttműködik a tagországi választásokon győztes kormányokkal, ebben az esetben sincs másként.

– közölte a szóvivő, majd úgy fogalmazott:

természetesen reméljük, hogy konstruktív együttműködésünk lesz az új olasz hatóságokkal.”

 

Szavai szerint nem az uniós bizottság feladata annak elemzése, hogy az olaszok milyen okok alapján voksoltak. Szélsőséges és a helyzetet leegyszerűsítő állításnak nevezte ugyanakkor, hogy az olaszok Európa ellen szavaztak volna. Bármi történjen is, az Európai Bizottság mindig rendkívüli erővel fog dolgozni az európaiak, köztük az olasz állampolgárok érdekeiért – tette hozzá az uniós szóvivő.

 

Azért ez a „mindig együttműködik a tagországi választásokon győztes kormányokkal” elég érdekes a folyamatos brüsszeli fenyegetések, jelentések, jogállamisági hisztéria és forráselvonás tekintetében, amit nem csak Magyarország ellen folytatnak, hanem például a lengyelekkel szemben is.

Csak néhány cikk a közelmúltból, amikben korábban a brüsszeli támadásokkal foglalkoztunk:

De már a lengyel külügy is megmondta a tutit:

 

Némileg hasonlít a helyzet arra a beszélgetésre, ami az Üvegtigris 2-ben elhangzott:

EB: – Fel foglak jelenteni. Nem EU-s!

Mo.: – Mi a f*szt akarsz?

EB: – Tönkre foglak tenni.

Mo.: – Ahhoz te hülye vagy.

EB: – De megpróbálom.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére