Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemészárolták a keresztény utasokat, mert nem szavalták el a muszlim hitvallást

Békési Marcell

2019.12.20. 16:28

Terroristák állítottak meg egy távolsági buszt Kenyában, az utasokat leszállították, elválasztották a keresztényeket a muszlimoktól, majd azokat, akik a muszlim hitvallást nem tudták elszavalni, agyonlőtték.

A fegyveresek valószínűleg az al-Shabaab tagjai voltak. Az al-Shabaab egy terroristacsoport, mely elvileg az al-Kaida laza szövetségese, gyakorlatilag viszont annak szerves része, mivel a vezetőit is az al-Kaida nevezi ki. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy az al-Kaida fekete alszervezete. Nevének jelentése csak lazán „a fiúk”.

Abu Mansur, a szervezet korábbi vezetője. Az al-Shabaab vezetői általában arab felmenőkkel rendelkeznek, harcosai viszont inkább a feketék közül kerülnek ki.

Az al-Shabaab a Boko Haram után a második legnagyobb és legkegyetlenebb fekete dzsihadista szervezet. Tevékenységének központja a polgárháborús Szomáliában van, ahol egy egész országnyi területet felügyelnek, működési területük viszont majdnem egész Kelet-Afrika. Az elmúlt években besegítettek a jemeni polgárháborúba is.

A szervezet eddig legnagyobb merénylete a keresztény Kenyában a Garissa Egyetem elleni támadás volt 2015-ben, ahol 150 keresztény diákot lőttek agyon a kampuszra betörő fegyveresek húsvét előtt.

Fekete-Afrikában, főképp a Száhel-övezetben mindennapos a keresztények kivégzése. Nem telik el úgy pár nap, hogy ne érkezne hír Nigériából vagy Burkina Fasóból pár tucat keresztény meggyilkolásáról. Ez a mostani azért lóg ki a sorból, mert a hagyományosan biztonságos és keresztény Kenyában az ilyen támadások ritkának számítottak az utóbbi évekig.

A keresztények szempontjából Oroszországhoz hasonló biztonságú országban ugyanis „a fiúk” egyszerűen csak

megállítottak egy távolsági buszt, az utasokat leszállították, elválasztották a keresztényeket a muszlimoktól, majd a keresztények közül azokat, akik a sahádát nem voltak hajlandóak elszavalni, helyben agyonlőtték.

A saháda az iszlám vallás első pillérje, a „hitvallás”. A muszlimok keresztelésnek megfelelő beavatása ez pár soros ima. Egy hívő attól kezdve számít muszlimnak, hogy ezt először elrecitálja.

Az elmúlt években hasonló körülmények között végeztek ki Kenyában például egy egész busznyi tanárt, akik karácsonyi szünetre utaztak haza, illetve keresztény kőműveseket, akik a szomáliai határ közelében dolgoztak egy építkezésen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére