Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyel igazságügyi miniszterhelyettes: a "Stop Soros" törvénycsomag iránymutató Európa számára

Tóth Dalma

2018.06.25. 20:48

A "Stop Soros" törvénycsomag a biztonságot szolgálja, és iránymutató Európa számára - szögezte le a wpolityce.pl lengyel konzervatív hírportálnak hétfõn adott interjúban Marcin Warchol lengyel igazságügyminiszter-helyettes.
VARSÓ, 20:50

A "Stop Soros" törvénycsomag a biztonságot szolgálja, és iránymutató Európa számára - szögezte le a wpolityce.pl lengyel konzervatív hírportálnak hétfőn adott interjúban Marcin Warchol lengyel igazságügyminiszter-helyettes.

Warcholt a wpolityce.pl azután kereste meg, hogy úgy értesült: a lengyel politikus múlt héten a Velencei Bizottság ülésén egyedül szavazott a Magyarországot a "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására felszólító jelentés ellen - írja az MTI.

A lengyel miniszterhelyettes szerint Európa akkor lesz egységes, az Európai Unió akkor lesz erős, ha "az értékek szolgálatába áll, és gondoskodni fog a biztonságról". "Éppen ezt teszik a magyarok" - fűzte hozzá. Szerinte a biztonságot szolgálják a törvénycsomag azon megoldásai, amelyek a törvénytelen határátlépést, illetve az ilyen cselekményeket segítőket és finanszírozókat büntetik.

Arra a kérdésre, hogy az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete a jelentés elfogadásával Soros György érdekeit védi-e, a lengyel politikus azt válaszolta:

Kár, hogy a Velencei Bizottság ez ügyben nem tartotta szem előtt a magyar nemzet akaratát és a szóban forgó rendelkezések bevezetésének szükségességét".

Warchol szerint a "Stop Soros" Magyarország belső és külső biztonsága, valamint a nemzeti identitás megőrzése szempontjából "rendkívül szükséges".

Bizonyos jelkép ez, mely megmutatja, hogy Európában milyen irányba kellene tartani"

- vélekedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére