Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelország nem fog repülőgépeket adományozni Ukrajnának

888.hu

2022.03.07. 09:10

Antony Blinken amerikai külügyminiszter azt állította, hogy „nagyon aktívan” vizsgálja azt a tervet, hogy Lengyelország szovjet tervezésű repülőgépeket adományozna Ukrajnának, és azokat amerikai repülőgépekkel cserélnék le – órákkal azután, hogy a lengyel kormány azt mondta, hogy a terv „álhír”.

 

Jelenleg aktívan vizsgáljuk a Lengyelország által Ukrajnának adható repülőgépek kérdését, és megvizsgáljuk, hogyan tudnánk pótolni, ha Lengyelország úgy döntene, hogy szállítja ezeket a repülőgépeket” – állította Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy moldovai látogatás során, amely Ukrajnával határos, és nagyobb szomszédjához hasonlóan akaratlanul is az oroszok által támogatott szeparatista területnek ad otthont. „Nem tudok időzítésről beszélni, de annyit mondhatok, hogy nagyon, nagyon aktívan vizsgáljuk” – tette hozzá Blinken a The Financial Times által közölt megjegyzéseiben.

Néhány órával korábban azonban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kancelláriája kategorikusan tagadta, hogy bármilyen ilyen megállapodásról lenne szó, és

a NEXTA kelet-európai online médiumnak azt mondta, hogy az állításokra „FAKE NEWS”.

 

„Sajnos önök félretájékoztatást terjesztenek” – írta a kancellária hitelesített Twitter-fiókja válaszul arra, hogy a NEXTA a Wall Street Journal című lap jelentését idézte, amely szerint Lengyelország MiG-29-eseket és Szu-25-ösöket „szállíthat” Ukrajnának.

 

„Lengyelország nem küldi vadászgépeit Ukrajnába [vagy] nem engedi meg [az ukrán pilótáknak], hogy [lengyel] repülőtereket használjanak” – tették hozzá. Március 1-jén az ukrán légierő ellenőrzött Facebook-fiókján azt állította, hogy Bulgária, Lengyelország és Szlovákia – mind NATO- és EU-tagállamok – több tucat MiG-29-est és Szu-25-öst biztosítanak számára, és hogy „szükség esetén lengyel repülőtereken bázisozhatnak majd, ahonnan az ukrán pilóták harci feladatokat fognak végrehajtani”.

 

Hogy a színfalak mögött valaha is megállapodtak-e egy ilyen tervről, nem világos, de mindhárom feltételezett donorország kormánya határozottan tagadta, hogy az átadások megtörténtek volna – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére