Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leopard harckocsikkal gyakorolnak ukrán katonák Lengyelországban

888.hu

2023.02.13. 19:20

Andrzej Duda lengyel elnök és Mariusz Błaszczak kormányfőhelyettes a kiképzés helyszínére látogattak.

 

„Az Európai Unió Ukrajnát támogató katonai segítségnyújtási missziója (EUMAM Ukrajna) keretében elvégzendő kiképzés több mint egy hónapig tart a falunál, oktatóként lengyelek mellett kanadai és norvég katonák is részt vesznek benne.” – ismertette a helyszínen Andrzej Duda. Hozzátette: az ukrán katonák „egyenesen a frontról” jöttek a kiképzésre.

A lengyel elnök emlékeztetett: az EUMAM Ukrajna keretében az ukrán katonák kiképzése több európai helyszínen, egyebek között Németországban is folyik.

Mariusz Błaszczak a swietoszowi sajtóértekezleten megerősítette: folytatják azon nemzetközi koalíció összeállítását, amely a német gyártmányú Leopardokkal támogatja az orosz invázió ellen védekező Ukrajnát. Közölte: Kanada már Lengyelországba szállította a tankokat, érkeznek norvég harckocsik is, valamint előrehaladottak a spanyol féllel ez ügyben folytatott tárgyalások.

Bejelentette: a Leopardok szállításáról kedden Brüsszelben értekeznek az Ukrajna védekezését támogató, több mint 50 országból álló csoport képviselői.

 

A legnehezebb feladatot a harckocsialkatrészek utánpótlása jelenti, ennek megoldása a német hadiipart terheli.”

– fejtette ki a lengyel tárcavezető.

Ukrajnának egyebek között a holland, a belga és a dán hadsereg készleteiből Leopard 1 A5 típusú harckocsikat küldenek. Lengyelország 14 Leopard 2 A4 típusú harckocsit, Németország pedig 14 Leopard 2 A6 típusút szállít Kijevnek.

Boris Pistorius német védelmi miniszter múlt heti varsói nyilatkozata szerint az első, mintegy 31 harckocsiból álló Leopard 2 harckocsizászlóaljat a nyugati partnerek az idei év első három vagy négy hónapjában szállíthatnák Ukrajnának.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére