Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztatták a francia aktivistákat, akik megakadályozták a migránsok illegális határátlépését

888.hu

2019.01.31. 21:00

Míg a Soros György által támogatott aktivisták minden eddiginél több uniós pénzre számíthatnak a közeljövõben, addig a bevándorlásellenes aktivistákat a hatóság vegzálja. Franciaországban egy, az illegális bevándorlás megakadályozására szolgáló tavalyi akció résztvevõit vette õrizetbe a rendõrség.

Mint ismert, két hete az Európai Parlament elfogadta azt az előterjesztést, amely alapján 2021 és 2027 között Soros György bevándorláspárti szervezetei az eredetileg tervezettnél háromszor több támogatást rakhatnak zsebre. A teljes összeg 1,8 milliárd euró.

Ehhez képest a bevándorlásellenes szervezeteknek és aktivistáknak semmilyen forrás nem jut, sőt, még el kell tűrniük a hatóságok vegzálását is. Így járt a bevándorlásellenes Génération Identitaire (Identitárius Generáció, IG) nevű szervezet is, amely tavaly meghirdette Defend Europe nevű akcióját, amiben az aktivisták a francia-olasz határon akadályozták meg illegális bevándorlók átkelését a franciaországi Alpokon.

A rendőrég kedden reggel tartóztatta le az IG több aktivistáját, köztük a szervezet szóvivőjét, Romain Espinót. Az ügyészség később közleményben tudatta, hogy az aktivistákat a tavalyi Defend Europe miatt tartóztatták le.

Az akció részleteiről még 2018 áprilisában számoltunk be. Akkor az IG száz aktivistája állta el az utat az Échelle-hágónál, amely "az illegális bevándorlók stratégiai átkelőpontja" – nyilatkozta akkor Espino. Az aktivisták hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból "jelképes határt" húztak fel, és a hágónál töltöttek pár napot, hogy jelezzék az érkező bevándorlóknak, hogy "a határ zárva, és haza kell térniük". Ha felbukkant egy-egy migráns, az aktivisták hívták a csendőrséget. Részletesen ide kattintva olvashatsz az akcióról.

Az összesen három letartóztatott aktivista ellen "közszolgáltatás megakadályozása" miatt indítottak eljárást. A három aktivista egyike Anais Lignier, a hölgy jelenleg állapotos és a nyolcadik hónapban van. Õt a Breitbart azután érte el telefonon, hogy a hatóságok kihallgatták és elengedték.

Lignier kiemelte, hogy Macron és a francia kormány nem felejtette el nekik azt a megaláztatást, amelyet el kellett szenvedniük. A csoport jelenléte ugyanis arra kényszerítette a francia hatóságokat, hogy a határ védelmét erősítsék meg rendőrökkel és csendőrökkel, így viszont nem tudtak átkelni az Échelle-hágón a migránsok. A nő azt is elmondta, hogy a hatóságok a kihallgatás alatt inkább a csoportra és annak politikai kapcsolataira voltak kíváncsiak, semmint magára az akcióra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére