Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Louisianában két rendõr agyonlõtt egy afroamerikai férfit, majd tüntetés kezdõdött

Nagy Gábor

2016.07.06. 12:18

Az Egyesült Államok Louisiana államának fõvárosában, Baton Rouge-ban szerdára virradóra tüntetés kezdõdött, miután a közösségi médiában elterjedt egy mobiltelefonnal készült videofelvétel, amelyen látható, hogy két fehér rendõr vitába keveredik egy fekete férfival, majd egyikük leteperi, a másikuk pedig agyonlövi.
BATON ROUGE, LOUISIANA, 12:48

A videóra rögzített incidens kedden, a kora délutáni órákban történt. A rendőrség akkor csupán arról adott ki közleményt, hogy egy férfi fegyverrel a kezében fenyegetődzött egy bolt előtt, és a rendőrségi intézkedés során életét vesztette.

Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat azt állapította meg, hogy a 37 éves Alton Sterling halálát a mellkasát és a hátát ért golyó okozta. A rendőrségi jelentés szerint ismeretlen telefonáló bejelentése nyomán érkeztek a helyszínre, ahol az intézkedő rendőrök vitába keveredtek a férfival, s az egyik rendőr végzetesnek bizonyult lövést adott le.

Az egyik szemtanú azonban arról tett vallomást, hogy a rendőr "négyszer vagy hatszor lőtt az áldozatra, miközben a másik rendőr lefogta". Mint kiderült, az agyonlőtt ötgyermekes férfi kezében nem volt fegyver, bár a szemtanú szerint a zsebében a rendőrök találtak egy pisztolyt.

A két intézkedő rendőrt kényszerszabadságra küldték, az ügyben folyik a vizsgálat.

Kedd estére több mint kétszázan gyűltek össze a helyszínen, elzárták a közeli utcákat is, és miután a rendőrök megjelentek, átvonultak a polgármesteri hivatal elé.

Az Egyesült Államokban évente több mint ezer embert lőnek agyon intézkedés közben a rendőrök, s az áldozatok túlnyomó többsége afroamerikai.

(ABC News, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére