Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron: az a célunk, hogy minél több migránsnak adjuk meg az állampolgárságot

Horváth Tamás

2019.02.06. 12:38

A francia elnök szerint mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a tömeges migráció korát éljük.

Emmanuel Macron Nagy Vita (Grand Debate) elnevezésű országjárásának legutóbbi állomása a Párizstól délre fekvő Courcouronnes volt. A globalista politikus a helyi városházán nagyjából háromszáz fős, főként vidéki tisztviselőkből álló hallgatóság előtt válaszolt a feltett kérdésekre.

Arra, hogy a francia állampolgársággal nem rendelkező migránsok is szavazhatnak-e a jövőben a helyi választásokon, Macron úgy felelt, hogy inkább a francia állampolgárság megadásának folyamatát kellene könnyebbé tenni a migránsok számára.

Napjaink alapvető kérdése az állampolgárság kiterjesztése”

– jelentette ki Macron.

Az államfő elmondta, hogy az elmúlt választások alacsony részvételi arányait nem azzal akarja orvosolni, hogy a külföldieknek is szavazati jogot ad, hanem sokkal inkább azzal, hogy a már „jó ideje” Franciaországban élő migránsok állampolgársági procedúráját megkönnyíti.

Macron a rendezvény későbbi szakaszában élesen bírálta a bevándorlásellenes kormányok migrációs politikáját.

Nem hunyhatunk szemet a bevándorlás jelensége felett. Ha tetszik, ha nem, a tömeges migráció korát éljük, és ez ellen semmit sem lehet tenni”

– hangsúlyozta a globalista politikus.

Majd hozzátette:

Nem hiszek azokban az emberekben, akik falakat vagy kerítést építenek. Nem hiszek bennük, mert a falak egész egyszerűen nem működnek, nem oldanak meg semmit.”

A francia elnök a hallgatóság előtt aláhúzta, nem ideológiai szempontoktól vezérelve van az európai határok megvédése ellen, hanem egyszerűen azért, mert nem lehet sikeresen megvédeni azokat, a migrációt máshogyan kell kezelni, nem határvédelemmel.

Macron országjárásának korábbi állomásain – a sárgamellényesek követeléseire reagálva – visszautasította, hogy a jelenleginél közvetlenebb demokrácia legyen Franciaországban, ugyanis szerinte a 2016-os Brexit-népszavazás eredménye is azt mutatja, hogy az embereket nagyon könnyen félre lehet vezetni a külföldről érkező álhíreknek köszönhetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére