Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron és Zelenszkij telefonon csevegtek egymással

888.hu/MTI

2022.11.22. 08:35

A téma a zaporizzsjai atomerőművet ért támadás volt.

 

Emmanuel Macron egy párizsi donorkonferencián tartott beszédében elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott hétfői telefonbeszélgetése során megvitatták a hét végén ismét tüzérségi támadás célpontjává vált „zaporizzsjai atomerőmű biztonságának és biztonságosságának megőrzése abszolút szükségességét”.
Macron a telefonbeszélgetést a „továbbra is nagyon nehéz helyzettel, az Ukrajna által elszenvedett tüzérségi támadásokkal és a zaporizzsjai erőműre leselkedő veszélyekkel” indokolta.

A francia elnöki hivatal közleménye szerint az államfő mély aggodalmát fejezte ki az ukrajnai atomerőmű elleni újabb tüzérségi támadások miatt. Emmanuel Macron és Volodimir Zelenszkij egyetértett annak fontosságában, hogy folytassák az erőfeszítéseket a NAÜ-vel olyan megállapodás megkötése érdekében, amely biztosítja a katonai – reguláris vagy zsoldos – erők, illetve a könnyű és nehézfegyverek távoltartását a védelmi zónától. A két elnök hangsúlyozta, hogy „valamennyi – így a szintén támadások célpontjául esett rivnei és hmelnickiji – atomerőmű biztonságát és biztonságosságát is szavatolni kell, csakúgy, mint a működésükhöz szükséges létesítményekét, így a szintén támadott kahovkai víztározóét”.

Párizs december 13-án „konferenciát rendez az ukrán polgári ellenállás támogatására”.

Az elnöki hivatal szerint a két államfő arról is eszmét cserélt, milyen szükségletei vannak Ukrajnának a tél átvészeléséhez, lévén az energiához jutás a hétfői konferencia elsődleges kérdése, valamint megvitatták az Ukrajnának az energiatakarékossághoz rendelkezésre álló eszközeit.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére