Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron foghatja a fejét: a költségvetési miniszterét nemi erõszakkal vádolják

Bokor Gábor

2018.01.27. 20:45

A Le Monde címû napilap szombaton megerõsítette a vádhatóság értesülését, miszerint elõzetes vizsgálatot indítottak Gérald Darmanin francia költségvetési miniszter ellen. A vád szerint egy állítólagosan 2009-ben elkövetett nemi erõszak miatt folytatnak nyomozást a politikus ellen, aki határozottan tagadja a vádakat.
PÁRIZS, 20:45

A Le Monde című napilap szombaton megerősítette a vádhatóság értesülését, miszerint előzetes vizsgálatot indítottak Gérald Darmanin francia költségvetési miniszter ellen. A vád szerint egy állítólagosan 2009-ben elkövetett nemi erőszak miatt folytatnak nyomozást a politikus ellen, aki határozottan tagadja a vádakat.

Az ügyben korábban már elindított vizsgálatot bűncselekmény hiányában tavaly júliusban vádemelés nélkül lezárták, miután a panaszos nem jelent meg a nyomozók idézésére. A 35 éves politikus júniusban rágalmazás miatt feljelentést tett a panaszos ellen. 

A miniszter maga árulta el a France Info adásában, hogy tavaly tavasszal előzetes eljárás volt ellene egy levél alapján, amelyben hatalommal való visszaéléssel és nemi erőszakkal vádolták meg. Az ügyészség most azután indította újra a nyomozást, hogy a panaszos jelentkezett és leszögezte, hajlandó válaszolni a kérdésekre.

A lap szerint a meghallgatás csütörtökön volt. Edouard Philippe miniszterelnök szombaton közölte, hogy az igazságszolgáltatásnak most teljes függetlenségben kell dolgoznia. Leszögezte, hogy a kormánytagság szabályai ismertek, és Gérald Darmanin a teljes bizalmat élvezi. A France Info szerint Darmanin rámenős csábító hírében áll. 2009-ben, mikor a feltételezett bűnügy megtörtént, 27 éves volt.

Az interjúban elismerte, hogy "kissé rámenős SMS-ket küldözgetett, aztán meg lelépett". 

Én valószínűleg nem voltam nagyon finom ember"

– mondta a miniszter, aki azonban az erőszak vádját tagadta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére