Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron helyretette a Financial Times muszlim szerzőjét

888 / Magyar Nemzet

2020.11.08. 19:00

Egyre harciasabb a francia államfő.

Emmanuel Macron nem tűrte, hogy a Financial Times (FT) muszlim szerzője megtámadja a francia államfő iszlamista szeparatizmus elleni törvénytervezetét, és kiforgassa a szavait.

A londoni székhelyű lap a hét elején ugyanis egy, a brüsszeli tudósítójuk által írt véleménycikkben kritizálta erősen az Élysée-palota iszlámpolitikáját. A publicisztikában olyan gondolatok köszöntek vissza, mint hogy „a muszlimok jogainak a szekularizmus címszó alatt történő csorbítása inkább a törvénytisztelő polgárokat és nem az erőszakos bűnözőket veszi célba”. Franciaországban egyetlen fejkendőt viselő nő sem hajtott végre terrorcselekményt – írta a szerző, azzal érvelve, hogy Macron összemossa az iszlamizmust az iszlám konzervativizmussal – számolt be a Magyar Nemzet.

A kedden közölt cikket a közösségi oldalakon is sokan kritizálták, ezért a nívós Financial Times úgy döntött, eltávolítja a cikket, bár döntésüket azzal indokolták, hogy az írás ténybeli tévedéseket tartalmaz. Ezek után ráadásul másnap közölték Macronnak azt a levelét, amelyben a francia elnök keményen odaszólt a lapnak.
Ki gondolná, hogy a G7 országcsoport egyik vezetőjének a nyilvános nyilatkozatait épp ez a hírszolgáltató ferdíti el?”

– kezdte cikkét az elnök, aki szerint a FT szerzője – aki maga is iszlámhívő – szándékosan adott a szájába olyan szavakat, amelyeket sosem használt. „Mindig iszlamista szeparatizmusról és nem iszlám szeparatizmusról beszéltem” – húzta alá Macron.

Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt öt évben több mint kétszázhatvan ember vesztette életét Franciaországban elkövetett terrorcselekményekben.

Minden jogunk megvan ahhoz, hogy kimondjuk: hagyják békén az országunkat!”

– áll a cikkben.

A Magyar Nemzet szerint a francia elnök népszerűsége egyébként erős növekedésnek indult a vitatott törvénytervezet és Samuel Paty történelemtanár brutális kivégzése óta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére