Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron "nacionalista leprának" nevezte a jobboldal elõretörését

Bertha László

2018.11.01. 15:00

A hazájában is népszerûtlen francia elnök ellenállásra szólított fel a "nacionalista lepra" erõsödésével szemben, ami miatt a mostani európai helyzet õt a két világháború közötti idõszakra emlékezteti.

A félelmek, a nacionalista befelé fordulás és a gazdasági válság következményei miatt megosztott Európában szinte módszeresen látjuk megjelenni mindazt, ami az első világháború utáni Európa életét meghatározta az 1929-es válságig”

– mondta a francia elnök az MTI által szemlézett Ouest-France című francia regionális lapban megjelent interjúban, majd hozzátette:

Józanul, tisztán kell látni, tudni, hogyan tudunk ellenállni demokratikus és köztársasági erőt képviselve.” 

Emmanuel Macron vasárnaptól egy héten át 11 kelet- és észak-franciaországi megyében végiglátogatja a legfontosabb első világháborús emlékhelyeket. A körút során a köztársasági elnök saját bevallása szerint „nem egyszerűen szembe akar nézni a történelemmel”, hanem meg is szeretné érteni ennek a történetnek a tanulságait. „Ez ünnepi, emlékezési és a jövőnek szóló üzenet” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy „szuverénebb és multilaterálisabb Európára” van szükség.

Európa veszéllyel néz szembe: a nacionalista lepra miatti szétesés és a külső hatalmak közti hánykolódás veszélyével. Azaz azzal a veszéllyel, hogy elveszti szuverenitását”

– mondta a francia elnök, akiben a legfrissebb felmérések szerint a franciák 71 százaléka nem bízik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére