Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron óvatosságra és megfontoltságra utasította Bident

888.hu

2022.10.08. 19:20

Nagyon bátor dolog egy olyan idős embert utasítgatni a francia elnöknek, akinek szokása a beszédei után előbb a képzeletbeli barátaival kezet fogni, majd eltévedni a színpadon.

 

Emmanuel Macron francia elnököt Joe Biden amerikai elnök csütörtöki figyelmeztetéséről kérdezték, miszerint Oroszország nukleáris „armageddonnal” fenyeget, határozottan azt állította, hogy a szavai meggondolatlanok voltak.

Macron szerint a világ vezetőinek óvatosan kell beszélniük a nukleáris fenyegetés kérdéseiről.
„Mindig is elutasítottam a politikai fikciókat, és különösen amikor atomfegyverekről beszélünk.” – mondta Macron pénteken a prágai EU-csúcson.

A francia vezető továbbá hangsúlyozta: „Ebben a kérdésben nagyon óvatosnak kell lennünk”.

A Summit News megjegyzi, hogy Macron továbbra is azon kevés nyugati vezető közé tartozik, aki hajlandó kommunikációba bocsátkozni Vlagyimir Putyin orosz államfővel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, a kritikusokkal szemben védekezve pedig kifejtette, hogy a diplomáciának továbbra is egyfajta lehetőségnek kell maradnia az ukrajnai háború befejezésének reményében.

Mint ismeretes, Biden azt állította, hogy a világ az 1960-as évek óta, a hidegháború tetőpontján nem volt ilyen közel a nukleáris fegyverek bevetésének veszélyéhez:

 

 

Pénteken Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy az európai vezetés „minden eszkalációt nagyon komolyan vesz”.

Michel kifejtette: „A fenyegetések nem fognak megfélemlíteni minket”, és hozzátette: „Ehelyett nyugodtak maradunk. Megőrizzük hidegvérünket, és minden egyes alkalommal elítéljük e fenyegetések felelőtlen jellegét”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére