Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron rejtõzködõ felesége nem rejtõzködik tovább

888.hu

2017.05.08. 12:58

Brigitte Macron, a vasárnap megválasztott francia elnök felesége viszonylag ismeretlen a szélesebb közvélemény számára. Korábban drámatanárként kereste a kenyerét, majd hozzáment egykori tanítványához, a 24 évvel fiatalabb Emmanuel Macronhoz.

Brigitte Macron a kampány előtt kifejezetten kerülte a nyilvánosságot, ám ennek ellenére aktív részese volt férje korteskedésének. A kampány során ő volt Macron legközelebbi munkatársa: elkészítette az időbeosztását, szerkesztette a beszédeit és felkészítette a nyilvános szereplésekre.

Franciaországban nincs igazán olyan tradíciója annak, hogy az elnök felesége, a la premiére dame, olyan közéleti szerepet vigyen, mint mondjuk az USA-ban a first lady. Brigitte Macron – leánykori nevén Brigitte Trogneux – megtörni látszik ezt a hagyományt, és továbbra is azt tervezi, hogy aktív marad az elnök mellett.

Emmanuel Macron bejelentette, hogy már elnöksége első hetében, egy formális, fizetéssel nem járó pozíciót keres majd a feleségének. Ennek a kiválasztásában Brigitte is részt vehet.

Lesz állása, hallathatja a hangját és rálát majd a dolgokra. Mellettem fog dolgozni, mint mindig is tette, de emellett közszereplő is lesz"

– mondta a frissen megválasztott elnök feleségéről.

Az 1953 áprilisában született Brigitte Amiens-ben látta meg a napvilágot egy hatgyermekes család legfiatalabb sarjaként. A Trogneux család csokoládégyártással foglalkozott, így módosnak számított. Brigitte Trogneux-nak már három gyermeke volt, amikor először megismerkedett Macronnal a Providence Jesuit középiskolában, ahol 1993 óta drámát tanított.

A fiatal Macron a drámatanár felügyelete mellett egyre komolyabb szerepeket kapott. A következő évben már együtt írtak át egy színdarabot.

Lassanként teljesen elvarázsolt az intelligenciájával ez a fiatal fiú"

– mondta Trogneux a France 3 tévéadásában megismerkedésükről.

A kettejükről szóló pletykák még Macron tanulmányainak befejezése előtt szárnyra kaptak, így a leendő francia elnök elhagyta az amiens-i iskolát és tanulmányait a rangos párizsi elitképzőben fejezte be, a IV. Henrik Gimnáziumban.

Nem fogsz ilyen könnyen megszabadulni tőlem. Visszatérek és feleségül veszlek"

– mondta Macron Trogneux-nak, amikor elhagyta Aminens-t. Az esküvőre végül 12 évet vártak, 2007-ben házasodtak össze.

Amikor Hollande kinevezte Macront gazdasági miniszternek, a fiatal közgazdász még teljesen ismeretlen volt a szélesebb nyilvánosság előtt. A 2014 augusztusában történt kinevezés után Trogneux felmondott tanári állásából, és minden erejével férjét igyekezett segíteni.

A nő a gazdasági miniszter szinte minden találkozóján jelen volt, igaz, meglehetősen a háttérbe vonulva.

Sok időt tölt mellettem, mert számomra irányadó a véleménye és a jelenléte egy teljesen más atmoszférát varázsol körém. Nem tudod jól elvégezni a munkádat, ha nem vagy boldog"

– mondta a feleségéről Macron a munkatársainak, miután 2016 augusztusában lemondott a gazdasági miniszteri posztról, hogy a kampányára tudjon koncentrálni.

Amióta a házaspár a nyilvánosság előtt szerepel, azóta a média felkapta kettejük kapcsolatát. A célkeresztben természetesen a köztük lévő korkülönbséget említik: Emmanuel és Brigitte között 24 év van. Ráadásul a középiskolai évek alatt jöttek össze.

Macron támogatói az efféle kritikákat és gúnyolódó megjegyzéseket mizoginnek – nőgyűlölőnek – szokták bélyegezni, mivel szerintük fordított esetben, amikor a férfi az idősebb – például Melania Trump és Donald Trump kapcsolatában –, a közvélemény sokkal megengedőbb.

A házaspár nem igazán foglalkozik az efféle nyilvános kritikákkal, sőt, Macron igazi partnerként kezeli feleségét a nyilvánosság előtt. Brigette már hozzátartozik a Macron közszereplői imidzséhez.

2016. november harmadikán a France 3 egy televíziós dokumentumfilmet közölt a Macron házaspárról. A felvételeken a fiatal Macron látható, amint első közös darabjukban szerepel, valamint számos felvételt közöltek a házasságkötésükről is.

Köszönjük, hogy elfogadnak minket, mint egy nem hétköznapi párt"

– mondta Macron a ceremóniáról készült felvételen, ahol Trogneux felnőtt gyerekei is részt vettek. A férfi akkor 30 éves volt, a nő pedig 54.

Trogneux viszonylag könnyedén veszi korát, néha még viccel is vele, mondván, hogy ha Macron elnök akar lenni, akkor hamarosan meg kell mérettetnie magát, amíg még jól mutat az oldalán a kamerák előtt.

Muszáj nyernie 2017-ben, mivel 2022-ben már problémák lesznek az arcommal"

– idézte fel szavait Nico­las Pris­sette egy Macronról szóló könyvben.

Trogneux akkor került reflektorfénybe ismét, amikor Macron győzelmi beszédében a színpadra hívta, megköszönte a támogatását és megtapsoltatta feleségét.

Brigitte mindig jelen van, de most a leginkább, hiszen nélküle nem állhatnék itt"

– mondta Macron.

(France24)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére