Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macronékat teljes mértékben térdre kényszerítették a tüntetõk

Forisek Ádám

2018.12.06. 09:30

A francia kormány elõször az üzemanyagadó hat hónapra történõ befagyasztását hirdette meg, de az emelés immáron teljes mértékben kikerült a 2019-es költségvetés tervezetébõl.

Mint ismert, kedden Edouard Philippe francia kormányfő bejelentette az üzemanyagadó hat hónapra történő befagyasztását. Szerdán azonban Philippe és Macron úgy döntött, az adó egy az egyben kikerül a 2019-es költségvetési tervezetből – olvasható a Deutsche Wellén. A hírt Francois de Rugy környezetvédelmi miniszter is megerősítette egy televíziós interjúban.

A széles társadalmi támogatást élvező sárgamellényesek egyik fő követelése az volt, hogy a kormány tegyen le az üzemanyagadó januárra tervezett emeléséről. Látva Macronék meghátrálását, a mozgalom sikerrel járt, ám az egyelőre kérdéses, hogy ettől véget érnek-e a demonstrációk.

A sárgamellényes megmozdulás ugyanis a kormány gazdaságpolitikája elleni általános elégedetlenség jelképévé vált. Így hát könnyen elképzelhető a mozgalom egyik szóvivője szerint, hogy a demonstrálók más ügyek mentén is próbálnak majd nyomást gyakorolni Macron kormányára, például a minimálbér emelését is zászlajukra tűzhetik.

Mi is történik most Macron háza táján?

Franciaországot gyakorlatilag hetek óta zavargások osztják meg, ahol a magukat sárgamellényeseknek nevező tüntetők helyezkedtek szembe Emmanuel Macron francia elnökkel. Nézzük, miről is szól ez az egész, hol tartanak jelenleg az események, és hogy milyen kilátásai vannak az igen népszerűtlen francia elnöknek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére