Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar élelmiszeripari beruházásokat készítenek elő Üzbegisztánban

888.hu

2021.06.01. 07:08

Öt magyar élelmiszeripari vállalat 42 milliárd forintnyi beruházás előkészítését folytatja Üzbegisztánban, ez azt jelenti, hogy magyar növényolajgyár, szarvasmarhatelep és zöldségtermelő üzem jön létre Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az üzbég fővárosban, Taskentben a közmédiának.

 

Emlékeztetett: két hónapja kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást Üzbegisztánnal. Szavai szerint azóta felgyorsultak az események. A megállapodás lényege, hogy a közép-ázsiai térség egyik leggyorsabban növekvő országában a magyar vállalatok számára minél több lehetőséget adjanak arra, hogy bekapcsolódjanak az ország modernizálásába.

Ez óriási gazdasági előnyt jelent ezeknek a külgazdaság-orientált magyar vállalatoknak”

– jegyezte meg a miniszter.

Mint mondta, annak érdekében, hogy a magyar és üzbég vállalatok megtalálják egymást, 700 millió forintos alappal létrehoznak egy magyar–üzbég startupot, amelynek keretében az egymással együttműködést kialakító magyar és üzbég vállalatokat segítik abban, hogy közösen vegyenek részt az üzbég gazdaság modernizálásban.

Ezáltal a magyar cégek itt profitra, bevételre tehetnek szert, amivel magyarországi tevékenységüket segítik, Magyarországon munkahelyek létrehozását segítik elő.

Közép-Ázsia egyik leggyorsabban növekedő gazdaságáról van szó, egyértelmű magyar nemzetgazdasági érdek, hogy a magyar vállalatok itt az elkövetkezendő hónapokban, években minél nagyobb szerepet kaphassanak”

– fogalmazott Szijjártó Péter.
Hozzátette: a magyar egyetemek rektorai már készülnek az első magyar–üzbég rektori fórumra, amely júniusban lesz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére