Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a kisgyermekes szülőket is sikerült magára haragítania Bidennek

888.hu

2022.05.14. 17:30

Óriási tápszerhiány alakult ki az Egyesült Államokban. A szupermarketek és a drogériák polcai üresek, a szülők pedig egyre kétségbeesettek. Az árak már november óta brutálisan megugrottak, de a Fehér Ház csak a napokban kezdett el foglalkozni a problémával.

 

Hetek óta hiába keresik a szülők az üzletek polcain a bébitápszereket, a hozzátápláláshoz szükséges termékek elfogytak és egyelőre nem lesz utánpótlás. Sara Khan, egy háromgyerek édesanya szerint már több mint két hónapja fennál a probléma. Khan szerint nem csak az üzletekben, hanem a gyógyszertárakban sincs tápszer. A szülők olykor órákat autóznak, hogy valahol tápszerhez jussanak, de gyakran előfordul, hogy egyáltalán nem tudnak vásárolni – írta meg a V4NA.

A brutális hiány miatt panaszkodik a Kalifornia állam nyugati partján fekvő San Diegói Espinosa család is.

Nincs semmi a polcokon”

– mondja Olivia Espinosa. Külön probléma ráadásul, hogy három hetes babája, Maya laktózérzékeny. A szülők szívesen kipróbálnának különböző termékeket, de egyszerűen nem állnak rendelkezésre. Ez „rendkívül frusztráló” – mondja Olivia. Az ellátási problémák mellett a szülők a költségekkel is nehezen tudnak lépést tartani, mivel az online eladók megháromszorozták az áraikat. Sokan a rezsiszámlákra félretett pénzből kénytelenek online megvásárolni a tápszert – ha hozzájutnak egyáltalán.

Mindeközben a jelek szerint a Fehér Ház tehetetlen a krízis közepén. Jen Psaki szóvivő az újságírók kérdéseire csak annyit tudott válaszolni, hogy

a Fehér Ház mindent megtesz azért, hogy kezelje a problémát”.

Egy riporter arra volt kíváncsi, hogy a szülők mit tehetnek akkor, amikor órákig járják az üzleteket, de nem tudnak tápszert venni a kisgyerekeknek. Psaki egyszerűen annyit mondott: „Minden olyan szülőt biztatnánk, aki aggódik gyermeke egészségével vagy jólétével kapcsolatban, hogy hívja fel orvosát vagy gyermekorvosát”.

Elise Stefanik republikánus képviselő – aki maga is édesanya – élesen bírálta a Biden-adminisztrációt. Azt mondta, hogy már február óta próbálja felhívni az elnök figyelmét a válságra, de a Fehér Ház nem foglalkozott vele.

Nos, ez a válság egész Amerikát sújtja. Nem tudok ennél gyötrelmesebb válságot elképzelni a szülők számára, akik kétségbeesetten próbálnak hozzáférni a csecsemőtápszerhez”

– mondta a Fox televíziós csatorna egyik műsorában a politikus, aki hozzátette, hogy a Biden-adminisztrációnak semmilyen terve nincs.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére