Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a nyitásra készül az Európai Unió

888

2021.05.22. 09:00

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel szerint a koronavírus elleni beoltottság felgyorsulásával az EU-nak fel kell készülnie újranyitásra.

A beoltás felgyorsulásával az Európai Unió a koronavírus-járvány új szakaszába lépett, az unió feladata most az, hogy felkészüljön a nyár előtti újranyitásra – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken a tagállami vezetőknek küldött, hétfőn kezdődő uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében.

Michel a személyes részvétel mellett Brüsszelben, kétnaposra tervezett csúcs meghívólevelében üdvözölte, hogy az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói politikai megállapodást kötöttek a koronavírus elleni beoltottságot igazoló közös uniós Covid-igazolvány bevezetéséről.

Az unión belül szabad mozgás megkönnyítése érdekében folytatnunk kell munkánkat, mindazonáltal rendkívül fontos éberen figyelnünk a koronavírus új változatainak megjelenését, és készen kell álljunk a szükséges lépések megtételére

– fogalmazott az uniós vezető.

Fotó: Dursun Aydemir / Pool / Hans Lucas / AFP

A belga politikus tájékoztatása szerint a hétfő este 19 órakor kezdődő munkavacsorát külpolitikai kérdéseknek szentelik. Mivel Moszkva jogtalan és provokatív lépései folytatódnak mind az EU tagállamain belül, mind azokon kívül, a vezetők vitát folytatnak Oroszországról – tette hozzá.

Áttekintik az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodást.

Ezzel kapcsolatban Michel kijelentette: a megállapodást és annak jegyzőkönyveit teljes mértékben végre kell hajtani a kölcsönösen előnyös kapcsolat és a szoros partnerség kialakítása érdekében. Hozzátette, hogy a tanácskozáson röviden kitérnek a közel-keleti helyzetre is, valamint előkészítik a közelgő, június 15-re tervezett EU-Egyesült Államok csúcstalálkozót.

A keddi megbeszélés középpontjában a koronavírus-járvány okozta helyzet áttekintése áll.

Ennek szellemében a tagállamok vezetői megvitatják a koronavírus elleni oltóanyagok globális igényeinek kielégítésére irányuló uniós erőfeszítéseket, és azt is, hogy az EU hogyan és milyen mértékben fokozhatja az vakcinamegosztást a világ többi részével.

A keddi munkanap témái között továbbá a klímaváltozás kérdése is szerepel

– zárta levelét az Európai Tanács elnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére