Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az amerikai Függetlenségi nyilatkozat is „káros nyelvezetet” tartalmaz

888.hu

2021.09.09. 06:40

Nincs megállás a progresszív baloldalon, a Függetlenségi nyilatkozat, az alkotmány és a Bill of Rights is megkapta a rasszista bélyeget.

 

Az amerikai Nemzeti Levéltár hivatalos honlapja az amerikai alkotmányhoz, a Függetlenségi nyilatkozathoz és a Bill of Rightshoz is egy figyelmeztetést fűzött, amely

arra hívja fel a figyelmet, hogy a dokumentumok „káros nyelvezetet” tartalmaznak.

„A Nemzeti Levéltár most egy figyelmeztetést tett fel a honlapjára, hogy a történelmi dokumentumaink káros dolgokat tartalmazhatnak” – tweetelte Lauren Boebert kongresszusi képviselő.

 

„Még az alkotmányra is rárakták ezt a figyelmeztetést. Próbáltuk elmondani, hogy a baloldal meg akar szabadulni tőle!” A Nemzeti Levéltár „a sokszínűség, a méltányosság, a befogadás és a hozzáférhetőség iránti intézményi elkötelezettségének” részeként mostantól jelöli a „potenciálisan káros tartalmakat”, amelyeket úgy definiálnak, mint amelyek

rasszista, szexista, nőgyűlölő és idegengyűlölő véleményeket és hozzáállásokat tükröznek, vagy diszkriminatívak a szexualitással, nemmel, vallással és különböző nézetekkel szemben, vagy kizárják azokat.

„Mivé válunk?” – tette fel a kérdést egy tweetben Ken Cuccinelli, Trump volt belügyminisztere.

A fejlemény nem meglepő, tekintve, hogy egy nemzeti levéltári munkacsoport a nyár elején ragaszkodott ahhoz, hogy az alapító atyák történelmi ábrázolása korábban „túl pozitív” volt. A csoport azt is követelte, hogy a Nemzeti Levéltár Rotunda épületét, amelyben a Függetlenségi nyilatkozat, az amerikai alkotmány és a Bill of Rights található, tekintsék a „strukturális rasszizmus” példájának. Azt kérték, hogy új leírásokat adjanak hozzá „a feljegyzések kontextusba helyezése érdekében”, és helyezzenek el megjegyzéseket, hogy „előre figyelmeztessék a közönséget az olyan tartalmakra, amelyek intenzív fiziológiai és pszichológiai tüneteket okozhatnak”.

Még egy biztonságos teret is kértek, hogy azok, akik nem tudnak megbirkózni az olyan szavakkal, mint „idős”, „fogyatékkal élő” és „illegális bevándorló”, kapjanak egy olyan területet, ahová elmenekülhetnek.

Az amerikai baloldal a saját országuk történelmének és alapításának laza semmibevételétől eljutott odáig, hogy a kritikai fajelméletet fegyverként használva felforgatta annak teljes történelmi alapját – írta a Summit News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére