Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már Németországban is elhallgattatnák az egyetemisták a nekik nem tetsző előadókat

Pörge Béla

2019.05.10. 20:28

Ez a fajta hiszti eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában volt igazán jellemző, ám sajnos Európában is kezdi felütni a fejét.

Szerdán a Frankfurti Egyetemen tartottak egy konferenciát arról, hogy a muszlim fejkendők (burka, fejkendő és társaik) a női elnyomás részei, vagy pedig ezek hordása a szabadság kifejezésének egy fajtája. A konferencia miatt hatalmas hisztiben törtek ki a muszlim és szélsőbaloldali szervezetek, akik még szervezkedni is kezdtek azért, hogy ne tarthassák meg a szakmai beszélgetést.

Eddig csak a tengerentúlon, esetleg az angolszász kultúrkörben volt divat a szélsőbaloldali, hiperérzékeny diákok körében, hogy akár erőszakkal is megpróbálják megakadályozni, ha valaki valami olyasmiről szeretne beszélni, ami nem illik tökéletesen a haladó, progresszív, liberális kis világukba. Az úgynevezett „safe space”-eket is ezért hozták létre annak idején.

Úgy tűnik, a kontinentális Európában is kezd egyre népszerűbb lenni ez a hülyeség. Frankfurtban nem sikerült a hisztivel megakadályozni a konferenciát, de egy kisebb tüntetést azért összehoztak a fejkendőt viselő diákok, akik a muszlimellenes rasszizmus ellen tiltakoztak.

Forrás: Twitter

Jellemző a mai német viszonyokra, hogy botrány nem is ebből lett, hanem abból, hogy a konferenciára érkező Alice Schwarzer hozzáért (!) egy tüntetőhöz. Igen, a bűne ennyi volt, hogy hozzáért valakihez – nem ütötte meg, nem inzultálta.

A Focus cikke szerint egyébként a rendőrségnek is ki kellett vonulnia a helyszínre, de a konferenciát végül megtartották.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére