Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már orvosi jelenlét nélkül is lehet abortuszt végezni

888.hu

2022.09.01. 17:20

Nővérek fogják végezni.

 

Kedden Kalifornia állam szenátusa elfogadta azt az intézkedést, amely lehetővé teszi, hogy a speciálisan képzett ápolónők orvosi felügyelet nélkül is végezzenek abortuszt.

 

Az aspirációs abortuszt gépi vákuumos aspirációnak is nevezik, amelynek során az orvos vákuum segítségével eltávolítja a terhes nő méhének tartalmát, vagyis a magzatot. Az eljárás körülbelül három órát vesz igénybe, ha a kismama terhessége négy és tíz hét közötti tart, de ha ennél több, az eljárás hosszabb lehet, vagy többször is vissza kell térnie az orvosi rendelőbe.”

– írja a UCSF Health. Az oldal azt is megjegyezte, hogy aki átesett az eljáráson, szorongás elleni gyógyszert szed.

 

A kézi vákuumos aspiráció a terhesség korai szakaszában végzett abortusz egy másik formája. Az eljárás során egy fecskendőt használnak szívóeszközként.

A törvényjavaslat célja az is, hogy több helyet teremtsen az abortuszok elvégzésére. Várhatóan több olyan nő érkezik majd az államon kívülről, akinek a hazája korlátozza az eljárást.

 

Kalifornia súlyos orvoshiánnyal küzd, amely várhatóan csak súlyosbodni fog a következő 10 évben. Ez számtalan nőt és családot hagyna nagy veszélyben, de előttünk áll a megoldás – az ápolók.”

– mondta Toni Atkins, hozzátéve:
„Az egész államban képzett és tapasztalt ápolókból álló munkaerő áll rendelkezésre, akik készen állnak arra, hogy segítsenek betölteni a szolgáltatói hiányt. Az SB 1375-ös rendelkezéssel biztosíthatjuk, hogy több beteg férjen hozzá a szükséges és megérdemelt minőségi és megfizethető reproduktív ellátáshoz.”

 

Az állam arra készül, hogy olyan hellyé váljon, ahová a nők abortuszhoz juthatnak, mivel az életpárti államok országszerte betiltják vagy súlyosan korlátozzák az abortusz lehetőségét. Kalifornia legfeljebb 20 millió dollárt szán arra, hogy segítse a külső államokból érkező nőket abban, hogy Kaliforniában abortuszhoz jussanak. Pénteken egy új módosító indítványt mutattak be, amely lehetővé tenné, hogy az állam közpénzeket költsön az abortuszok miatt államon kívüli utazásokra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére