Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Máris nagy az elégedetlenség a német kormánnyal szemben

888.hu

2022.01.21. 20:40

Bő hat héttel az SPD, a Zöldek és az FDP új szövetségi kormányának megalakulása után a németek többsége nincs megelégedve a kabinet munkájával – állítja egy friss közvélemény-kutatás.

 

Rossz hírt közölt a német kormánykoalíció számára a YouGov nemzetközi cég – olvasható a Die Welt online kiadásában. Egy friss felmérés során kiderült, hogy a válaszadók 45 százaléka nem elégedett a kabinet munkájával és csupán 37 százalékuk gondolta úgy, hogy megfelelő kezekben van az ország vezetése. A többi válaszadó nem foglalt állást a kérdésben – írta meg a V4NA.

A felmérés rámutatott arra is, hogy a németek többsége a kormány munkája mellett a kabinet legfőbb tagjaival sincs megelégedve.

A legrosszabb értékelést Olaf Scholz (SPD) kancellár, Robert Habeck, a Zöldek alkancellárja és Christian Lindner pénzügyminiszter, az FDP vezetője kapta. A megkérdezettek csaknem fele, 47 százaléka elégedetlen a kancellár eddigi teljesítményével, míg Habeck munkáját a válaszadók 43 százaléka értékelte negatívan. A pénzügyminiszter megítélése sem fényes, az emberek 40 százaléka elégedetlen Lindner személyével.

A december elején megalakult kormánynak több fronton is helyt kell állnia egyszerre. Belföldön az emelkedő infláció és gazdasági válság mellett a súlyosbodó koronavírus-járvány helyez nagy nyomást a közlekedési lámpának is becézett koalícióra. Külföldön pedig az ukrajnai helyzetre kell koncentrálnia a kabinetnek. Ráadásul nemsokára kezdődik Németország elnöksége a vezető demokratikus gazdasági hatalmakat tömörítő G-7 csoportban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére