Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maximálják a fehérek számát a londoni rendőrségnél

888.hu

2020.11.19. 06:45

Numerus clausus Sadiq Khan módra.

Az újonnan felszerelt londoni rendőrök legfeljebb 60 százaléka lehet fehér egy most elfogadott direktíva értelmében, a maradék 40 százaléknak más etnikai csoportokból kell kikerülnie – közölte a Magyar Nemzet.

A „faji akcióterv” névre keresztelt megállapodást Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere, valamint a helyi rendőrség (Metropolitan Police) kötötte meg.

Az akciótervben eredetileg az szerepelt, hogy a rendőrséghez újonnan felvettek tizenkilenc százaléka kerüljön ki etnikai kisebbségekből, ezt azonban negyven százalékra módosították, 2022-es határidővel.

Úgy gondolom, hogy Londonnak és a londoniaknak az a jó, ha a rendőri szolgálatuk őket tükrözi”

– üdvözölte a hírt Cressida Dick, a fővárosi rendőrkapitányság első női biztosa.

Sadiq Khan az új kezdeményezéssel szeretné eloszlatni a rendőri hatalommal való visszaélésekkel kapcsolatos aggályokat, beleértve az átkutatásokat, amelyekkel a rendőrség – az akciótervhez elvégzett kutatások szerint – hátrányosan megkülönbözteti a feketéket.

Azt szeretném, hogy a fekete bőrű lakosság megbízzon a fővárosi rendőrségben”

– nyilatkozta a brit főváros első embere a Huffington Postnak.

A Sadiq Khan akciótervének kidolgozásához elvégzett kutatásból kiderül: a feketéket vezetés közben hatszor nagyobb valószínűséggel állítják meg, mint a fehéreket. Ezt a rendőrség azzal magyarázza, hogy az erőszakos bűncselekmények, különösen a késes támadások megakadályozása a céljuk.

2008 és 2018 között ugyanis ötször nagyobb valószínűséggel emeltek vádat feketék ellen késes támadások miatt, és az áldozatok között is ők voltak felülreprezentálva.

A 2020-as angliai adatok szerint a börtönpopuláció 27 százalékát, vagyis több mint negyedét a különböző etnikai kisebbségek teszik ki, miközben a népességen belüli arányuk mindössze 13 százalék.

A londoni rendőrséget az utóbbi időben számos vád érte. A brit fővárosban is tömegesen tüntettek a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen az Egyesült Államokból átgyűrűzött Black Lives Matter mozgalom nyomdokain. Nyáron ezrek vonultak London utcáira, hogy az amerikaiak sérelmeit visszhangozzák, és egyben rámutassanak az Egyesült Királyságban is zajló „faji megkülönböztetésre”.

A 2011-es népszámlálás rámutatott arra, hogy a brit főváros már így is Anglia legsokszínűbb területe. A cenzus szerint a lakosok mindössze 60 százaléka fehér, és ennek is csupán a 44 százaléka brit. A lakosság 40 százaléka tehát valamelyik etnikai kisebbséghez tartozik. A népszámlálás évében a londoni lakosság 18,5 százalékát az ázsiaiak, míg 13,3 százalékát a feketék tették ki, a vegyes etnikumú lakosság pedig 5 százalék volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére