Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

McFürdőt és McNappalit hozott a rezsiválság az angoloknak

888.hu

2022.05.19. 13:20

Nyugaton már látszanak az Oroszország elleni szankciók „eredményei.” Az energiaszámlákkal küszködő brit családok a McDonald's-okban keresnek menedéket, miközben az átlagos rezsiszámla tartozás lassan eléri a 700 ezer forintot.

 

Az egyik jótékonysági szervezet szerint a nehéz helyzetbe került szülők és gyerekek a gyorséttermekben töltik az estéket, konyhaként, fürdőszobaként és nappaliként használva a létesítményeket.

Az emberek néhány fontért Happy Meal-t vesznek a gyerekeiknek, bent melegednek, aztán a mosogatóban mosnak, fogat mosnak, és órákig nézik a tévét az ingyenes wifin.”

– mondja Matthew Cole, aki az Üzemanyagbank Alapítvány kuratóriumának elnöke, amely testület igyekszik segíteni a családoknak a tomboló infláció közepette.

A pénzügyi nehézségekkel küszködők élete nehéz – a szülők szabadidőközpontokba viszik gyermekeiket, hogy zuhanyozhassanak, mások tealámpák fölé görnyedve hevítik a serpenyőket. Cole csapata megpróbálta rávenni a lakosokat, hogy ne égessenek el bútorokat vagy fa raklapokat, hogy melegedjenek, mert attól tartanak, hogy felgyújtják az otthonukat, de sokan úgy érzik, nincs más választásuk.

Cole hamar rájött, hogy amikor az ügyfeleknek gondjai vannak a számlák fizetésével, ritkán fordultak energiaszolgáltatójukhoz.

Ez egy rejtett probléma – ha az ügyfél abbahagyja a fizetést, ritkán mondja el, miért.”

– mondja.

 

A 4,5 millió, előre fizetett mérőórákat használó háztartás közül sokan már a hidegben ülnek a sötétben.

Az alapítvány eddig több mint félmillió embernek segített. Igényeik felmérése után az emberek általában elektronikus úton kapnak forrást hét-tíz nap energiaellátásának fedezésére. Segítséget kapnak továbbá az energiaszolgáltatójukkal való megszólításhoz és az állami támogatások egyéb formáinak igényléséhez is.

Az üzemanyag ár ritkán csak az egyetlen probléma, ha a fűtéssel is küszködnek az emberek, akkor valószínűleg az élelmiszerek és a ruházat miatt is aggódnak.”

 

Cole szerint a cél az, hogy megakadályozzák, hogy a pénzszűkében lévő britek a magas kamatozású házaló hitelezőkhöz forduljanak. Iparági vezetők már előre jelezték a rossz adósságok megugrását, ha az éves maximális energiaszámlák elérik a 3000 fontot, amelyet egyesek októberben jósoltak. A Citizens Advice szerint az átlagos energiatartozás jelenleg 1450 GBP, szemben a 2020-as 1330 GBP-vel.

A British Gas és a YouGov kutatása azt mutatja, hogy az Egyesült Királyságban élő felnőttek 40 százaléka nehézségekbe ütközik a következő fizetéssel.

Jessica Taplin, a British Gas Energy Trust – a British Gas által finanszírozott független jótékonysági szervezet – vezérigazgatója szerint támogatói őszintén segíteni akarnak. Tavaly 6 millió fontot kapott a British Gastól, idén pedig már 10 millió fontot.

Taplin elmesélte azoknak a kétségbeesését, akiken a jótékonysági szervezet segített:

egy munkanélküli négygyermekes anya félt megnyitni a számlázási e-maileket, egy gyászoló glaswegi férfi sírva fakadt az energiaköltségek miatt, miközben két óvodás gyermekét nevelte, vagy egy idős londoni, aki egész nap szorongva feküdt az ágyban, ha egy piros borítékot hozott a kézbesítő.

 

Az energiaszolgáltatók elektronikusan feltölthetik az előre fizetett mérőórákat, vagy mérnököket küldhetnek az előre fizetett fogyasztásmérőkre, hogy extra energiát biztosítsanak az embereknek, bár ez költséges intézkedés, amelyet nem szívesen vállalnak. Gilbert azonban figyelmeztet:

A valóságban már túl vagyunk azon, hogy otthoni energiatakarékossági trükköket alkalmazzunk a számlák jelentős korlátozására. Az embereknek most állami segítségre van szükségük.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére