Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mecseteket zártak be terrorveszély és higiéniai problémák miatt Franciaországban

V4NA, 888.hu

2020.02.13. 18:20

Két év alatt 31 terrortámadást akadályoztak meg Franciaországban a francia belügyminiszter szerint. A kormány további intézkedéseket is tervez a terrorizmus visszaszorítása érdekében – írta a V4NA.
Christophe Castaner francia belügyminiszter az alsóház jogi bizottsága előtt bejelentette, hogy tavaly bezártak két francia mecsetet és 63-at megfigyel a hírszerzés.

– olvasthatjuk a V4NA-t.

A belügyminiszter szerint ezekre az intézkedésekre terrorellenes okok miatt van szükség. A mecseteken kívül további 30 vallásgyakorlási helyet is bezártak és hét eljárás folyamatban van, ám ezeket az imahelyeket nem a terrorizmusellenes törvény miatt zárták be, hanem egyéb, például higiéniai vagy biztonsági okokból.

A belügyminiszter kiemelte, hogy a SILT törvénynek köszönhetően 2017. január 1. óta 31 terrortámadást sikerült meghiúsítani az országban, valamint azt is elmondta, hogy hatékonyan működik az új egyedi ellenőrzési és felügyeleti intézkedés (Micas), amelyet a börtönben radikalizálódott bűnözők ellenőrzésére vezettek be a házi őrizet helyett. Egy elektronikus szerkezetről van szó, melynek segítségével folyamatosan nyomon tudják követni a megfigyelés alatt álló személy mozgását és tartózkodási helyét.

2019-ben 134 ilyen módon ellenőrzött elítélt volt Franciaországban, 84 százalékkal több, mint az előző évben.

– emelte ki a lap.

Főleg a Párizs környéki régióban használták ezt a módszert. Az esetek 57 százalékában terrorizmus miatt elítélt vagy a börtönben radikalizálódott személyek megfigyelésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére