Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nõk burkába kényszerítését

888.hu

2018.09.19. 13:33

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl késõn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerõ áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nõk hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Augusztusban Dánia tiltotta be a teljes testet és az arcot takaró hagyományos muszlim viseletet, a burkát és a nikábot. Nyugat-Európában szinte minden államban érvényben vannak különböző tiltások – kivéve Nagy-Britanniát. Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban törvény szabályozza a muszlim nőket megbélyegző ruhadarab nyilvános viselését. Van, ahol az egész országra vonatkozó teljes tiltás van érvényben, és vannak országok, például Spanyolország, ahol régiónként változik a szabályozás.

A Pew Research kutatása szerint a politikailag korrekt beszédmód fellegvárában, Nyugat-Európában átlagosan az emberek 50 százaléka engedné meg, hogy a muszlim nők viselhessék a burkát és a nikábot – de csak abban az esetben, ha az nem takarja el az arcukat. A megkérdezettek 23 százaléka szerint egyáltalán nem lenne szabad ilyesmit viselniük a nőknek. 25 százalék pedig azt mondta, hogy viseljenek azt, amit csak akarnak.

Nagy-Britanniában hasonlóak az arányok, ám a britek kicsit megengedőbbek: 53 százalék szerint viselhetnek a muszlim nők olyan hidzsábot és nikábot, amely nem takarja el az arcot. 19 százalék betiltana minden hagyományos muszlim női viseletet, míg 27 százalék mondja, hogy azt viselhessék, amit csak akarnak.

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a válasszal a kutatók azt sugallják, hogy a muszlim nők maguk választják ezt az öltözéket, pedig a leggyakrabban a muszlim férfiak kényszerítik rájuk azt kislánykoruktól kezdve. Az ok: a nők tisztátalanok és el kell takarniuk magukat, vagyis alsóbbrendűek és aljasak is a férfihoz viszonyítva. Ez a nézet felháborító.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a muszlim a legnagyobb olyan európai kisebbség, amely arra kényszeríti női tagjait, hogy takarják el hajukat és egyes esetben egész testüket, de a törvények általában nem említik a muzulmán közösséget. (Nyilván azért, hogy Brüsszel ne meszelje el őket.) A törvények általánosságban szólnak az arc eltakarásának tilalmáról a köztereken, és a törvény alól kivételt jelent, ha hideg időben valaki az arcot védő, meleg ruhadarabot ölt fel.

A nyugat-európai közvélemény általánosságban elfogadó a vallási kisebbségekkel szemben, a muszlimokat is beleértve. A válaszadók 66 százaléka szerint befogadnának muszlimot a családjukba, például házasság útján.

Ám akik pozitívan válaszoltak az elfogadásra koncentráló kérdésekre, még azok között is magas az arcot eltakaró ruhadarabot elutasítók aránya. 55 százalék szerint elfogadhatatlan az arcot takaró fátyol.

Ez azt jelenti, hogy Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, Svájc és Hollandia és más államok lakosságának nagy része elutasítja a teljes testet fedő muszlim viseletet.

Nem meglepő módon azok között, akik nem fogadnának be muszlimokat a családjukban, magasabb a burka és a nikáb elutasítottsága.

Az adatok grafikus ábrázolását ide kattintva Pew Research oldalán tudod megnézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére