Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még mindig kirívóan magas a bűnözési ráta Biden Amerikájában

888.hu

2022.09.23. 16:30

Az amerikaiak 68%-a érezte magát nagyobb biztonságban két évvel ezelőtt, Donald Trump elnöklete alatt – derült ki a Convention of States Action/Trafalgar Group csütörtökön közzétett felméréséből.

 

A felmérés azt a kérdést tette fel, hogy „Ön ma ugyanolyan biztonságban érzi magát Amerikában, mint 2 évvel ezelőtt?”.

A válaszadók 67,9 százaléka azt mondta, hogy ma nem érzi magát olyan biztonságban Amerikában, mint két évvel ezelőtt, Trump elnöksége alatt. További 27,1 százalék azt mondta, hogy ugyanolyan biztonságban érzi magát, 5 százalék pedig továbbra is bizonytalan.

Amíg a republikánusok és a függetlenek 86,8, illetve 64,1 százaléka is azt mondta, hogy nem érzi magát olyan biztonságban Biden Amerikájában, addig a demokraták továbbra is viszonylag megosztottak ebben a kérdésben. Többségük, 47,8 százalékuk azt mondta, hogy ma ugyanolyan biztonságban érzi magát, mint két évvel ezelőtt, 44,9 százalékuk pedig azt, hogy nem érzi magát olyan biztonságban.

 

Az felmérésre azért került sor, mert az amerikai állampolgárok továbbra is kiemelkedően magas bűnözési rátát tapasztalnak Biden Amerikájában.

 

A konzervatív törvényhozók – Sens. Marsha Blackburn és Bill Hagerty – a múlt héten levelet küldtek Joe Biden elnöknek, amelyben felszólították a Fehér Házat az ország bűnözési hulláma elleni küzdelemre.

 

A bűnüldözés iránti elkötelezettségre van szükség.”

 

– emelték ki a levélben.

A támadások és gyilkosságok számának növekedése miatt a szenátorok arra kérik Bident, hogy a szövetségi támogatási programokat juttassa el az erőszakos bűncselekmények ellen küzdő bűnüldöző egységekhez. A törvényhozók arra is sürgetik Bident, hogy „élesítse be a Legend műveletet”, amelyet a Trump-kormányzat kezdeményezett 2020-ban, és egy 4 éves kisfiúról neveztek el, akit Kansas Cityben egy eltévedt golyó ölt meg.

Ez a művelet szövetségi bűnüldözőket vetett be kilenc amerikai nagyvárosban, hogy segítsék az állami és helyi bűnüldöző szerveket az erőszakos bűncselekmények elleni küzdelemben. A 2020 júliusa és decembere közötti időszakban a Legend művelet keretében több mint 6000 letartóztatást hajtottak végre, köztük mintegy 467-et emberölés miatt, valamint több mint 2600 illegális lőfegyvert és több mint 17 kilogramm fentanilt foglaltak le. Memphisben ez a művelet 266 letartóztatást eredményezett és 124 személyt vádoltak meg szövetségi erőszakos vagy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel.

A törvényhozók emellett nem hagyták figyelmen kívül a nyitott határ valóságát sem, sürgetve Bident, hogy zárja le azt az ember-és kábítószer-kereskedelem visszaszorítása érdekében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére