Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még mindig rengeteg terrorista lehet Rakkában

Bokor Gábor

2017.08.05. 11:58

Brett McGurk, a szélsõségesek ellen küzdõ nemzetközi koalícióhoz delegált amerikai különmegbízott Washingtonban elmondta, hogy az Iszlám Állam fõvárosában, a szíriai Rakkában még körülbelül kétezer harcos küzd.
WASHINGTON, 11:28

Brett McGurk, a szélsőségesek ellen küzdő nemzetközi koalícióhoz delegált amerikai különmegbízott Washingtonban elmondta, hogy az Iszlám Állam fővárosában, a szíriai Rakkában még körülbelül kétezer harcos küzd.

Õk valószínűleg Rakkában is fognak meghalni"

– fogalmazott McGurk, aki kifejtette azt is, hogy a város csaknem felét felszabadították már a június elején megindult offenzíva óta.

A terrorszervezet területei az elmúlt hónapokban 70 ezer négyzetkilométerrel csökkentek McGurk tájékoztatása szerint. A terrorszervezet Irakban a korábban általa ellenőrzött területek 78 százalékáról, Szíriában pedig 58 százalékáról szorult már ki – írja az MTI.

A koalíciós erők minden katonai művelet előtt körbeveszik a célterületet, hogy meggyőződjenek arról, hogy az Iszlám Állam soraiban harcoló külföldi harcosok ne szökhessenek el Irakból vagy Szíriából"

– számolt be a különmegbízott, aki kitért arra is, hogy a török haderővel együttműködve, a szír-török határ egészét sikerült lezárni, így az Iszlám Állam már nem tud Törökországon keresztül Szíriában képzett terroristákat küldeni Nyugatra és a világ más részeibe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére