Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megállapodtak a németek: nem most fog felbomlani a kormánykoalíció

Bokor Gábor

2018.09.23. 21:50

Lezárták a német kormánypártok a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetõje, Hans Georg Maassen körüli vitájukat. A vasárnap esti megállapodásuk szerint a titkosszolgálat korábbi vezetõje belügyminiszteri tanácsadóként folytatja tevékenységét.
BERLIN, 21:50

Lezárták a német kormánypártok a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője, Hans Georg Maassen körüli vitájukat. A vasárnap esti megállapodásuk szerint a titkosszolgálat korábbi vezetője belügyminiszteri tanácsadóként folytatja tevékenységét.

Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke a koalíciós pártok vezetőinek egyeztetése után elmondta, hogy Hans-Georg Maassen európai és nemzetközi ügyekkel foglalkozik majd osztályvezetői beosztásban.

A kormány cselekvőképes, és nem került szóba a koalíció felbontása"

– mondta Seehofer.

Azután remegett meg a német kormány alatt a talaj, hogy Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott. A német belügyi hírszerzés vezetője a chemnitzi zavargásokkor több, a liberális és a bevándorláspárti világfelfogásba nem illeszkedő tényadatot is közzétett. Emiatt összebalhézott Merkellel, így most el kell búcsúznia állásától.

Maassenre akkor lett mérges Merkel, mikor a chemnitzi zavargások közepette nem a liberális narratívát adta vissza a titkosszolgálati vezető, hanem leszögezte, hogy nem neonáci németek kergették meg a migránsokat, és Chemnitzben nem tartottak migránsellenes hajtóvadászatot. Sőt, Hans-Georg Maassen a liberális média által terjesztett egyik videóról kijelentette, hogy az minden bizonnyal hamisítvány. 

Hans-Georg Maassen leváltását az SPD követelte. A kormánypártok vezetői – Horst Seehofer, Andrea Nahles és Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke – vasárnap az öt nappal korábbi megállapodásukat módosították. Kedden abban egyeztek meg, hogy Hans-Georg Maassen államtitkár lesz a belügyminisztériumban jóval magasabb fizetésért, és érkezése miatt nyugdíjaznak egy SPD-s kötődésű államtitkárt, Gunther Adlert.

Horst Seehofer vasárnap elmondta, hogy Hans-Georg Maassen fizetése az új pozíciójában nem változik, és nem nyugdíjazzák Gunther Adlert. A tárcavezető kifejtette, hogy a politikusoknak figyelembe kell venniük a választók véleményét. Angela Merkel nem szólalt meg nyilvánosan az ügyben. Szóvivője, Steffen Seibert a Twitteren közölte, hogy a megállapodást "gyorsan és hamarosan" végrehajtják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére