Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megérkeztek a reakciók Putyin reggeli bejelentésére

888.hu, MTI

2022.09.21. 13:20

Számítani lehetett arra, hogy Oroszországban mozgósítást fognak elrendelni, és ez az intézkedés azt mutatja, hogy a háború Ukrajnában nem Moszkva tervei szerint zajlik – nyilatkozott Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Reuters hírügynökségnek.

 

A részleges katonai mozgósítás Oroszországban újabb rossz lépés az Ukrajna elleni törvénysértő háborúban.”

– jelentette ki a német alkancellár szerdán Berlinben.

Robert Habeck egy más ügyben tartott tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök döntése „újabb rossz és téves lépés”, amely tovább súlyosbítja a nemzetközi jog előírásait sértő támadó háborút.

A kormány megtárgyalja, hogy milyen választ adjon Moszkva lépésére, „az azonban egyértelmű, hogy továbbra is teljes mértékben támogatja Ukrajnát ebben a nehéz helyzetben” – mondta az alkancellár.

A gazdasági tárcát vezető politikus az Uniper energetikai vállalat államosításáról tartott tájékoztatóján tért ki a részleges oroszországi katonai mozgósításra. Rámutatott, hogy az ügy szorosan összefügg az Ukrajna elleni orosz háborúval.

 

(Photo by KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 


 

Számítani lehetett arra, hogy Oroszországban mozgósítást fognak elrendelni, és ez az intézkedés azt mutatja, hogy a háború Ukrajnában nem Moszkva tervei szerint zajlik.”

– nyilatkozott Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Reuters hírügynökségnek.

Podoljak üzenetében úgy vélte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás nagyon népszerűtlen lesz Oroszországban. Hozzátette, hogy Putyin szerinte igyekszik a Nyugatra hárítani a felelősséget az „indokolatlanul megindított” háború és Oroszország egyre romló gazdasági helyzete miatt.

Vlagyimir Putyin szerda reggel televíziós beszédben jelentette be, hogy részleges mozgósítást rendelt el. Ez Oroszország első háborús mozgósítása a második világháború óta. Putyin arra figyelmeztetett, hogy minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, ha a Nyugat nem hagy fel a „nukleáris zsarolással”.

„Teljesen kiszámítható lépés volt, amellyel – úgy tűnik – sokkal inkább a saját kudarcukat próbálják igazolni.”
– írta Podoljak, hozzátéve, hogy
„a háború láthatóan nem az orosz forgatókönyv szerint halad, és Putyin emiatt kényszerült arra, hogy súlyosan korlátozza az emberek jogait”.

 

(Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 


 

Ma van a béke világnapja, de ahelyett, hogy méltó módon ünnepelnénk, aggodalommal kellett tudomásul vennünk az orosz elnök nyilatkozatát a részleges mozgósításról, és az úgynevezett népszavazásokról, amelyeket Donbászban, Herszonban és Zaporizzsjában rendeznek.”

– mondta Nicolae Ciuca román miniszterelnök a szerdai kormányülés elején.

Rámutatott: Románia megőrzi kiegyensúlyozott álláspontját, továbbra is higgadtan, NATO-partnereivel és EU-szövetségeseivel együtt elemzi a helyzet alakulását. Ciuca kifejezte reményét, hogy a konfliktus nem fog eszkalálódni.

Az ENSZ Közgyűlése 1981-ben döntött a béke világnapjának bevezetéséről, amelyet 2002 óta szeptember 21-én tartanak. Erre a napra az ENSZ az egész világra erőszakmentességet és általános tűzszünetet hirdet. A világnapról a hatvan nemzet gyermekei által adományozott pénzérmékből öntött japán ENSZ-békeharang közelében, az ENSZ-főtitkár beszédével és a békeharang megkondításával emlékeznek meg.

 

(Photo by Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP)


 

Kína párbeszédre szólítja fel az ukrajnai háborúban szemben álló feleket, és arra kéri őket: találják meg a módját minden érintett biztonsági aggodalmainak eloszlatására.”

– mondta el Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

Peking egyúttal támogatásáról biztosította a konfliktus békés megoldására tett erőfeszítéseket.

Kína álláspontja Ukrajnával kapcsolatban következetes és egyértelmű – szögezte le a tisztségviselő.

Hozzátette: Peking tiszteletben tartja minden ország területi integritását, Ukrajnát is beleértve. Vang Oroszországra utalva megjegyezte: fontos az is, hogy figyeljünk az országok jogos aggodalmaira.

A szóvivő ismételten kifogásolta a Moszkva elleni szankciókat, amelyek szerinte „nélkülözik a nemzetközi jogi alapot”, és „nem jelentenek megoldást a problémákra”.

 

(Photo by Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére