Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint nagyon ötletes kampánnyal állt elő az FPÖ | VIDEÓ

Pörge Béla

2019.09.20. 18:58

A legutóbbi osztrák választáshoz hasonlóan ismét egészen szórakoztató kisfilmmel kampányol az Osztrák Szabadságpárt.

Emlékezetes – ha máshonnan nem, innen, hiszen a 888 is megírta –, hogy az FPÖ a legutóbbi osztrák választásra ötletes kisfilmekkel készült. Akkor a videók a (fiktív) Huber család életéből mutattak rövid jeleneteket (általában a migrációval összefüggésben), melyek végén feltűnt Heinz-Christian Strache, és megmondta a tutit.

Ezúttal természetesen nem Strache a főszereplő, hanem Norbert Hofer. A legfrissebb kampányvideó egészen tökéletesre sikerült, pártállástól függetlenül megirigyelhetné az összes magyar politikai ágens ezt a kisfilmet.

Mielőtt megmagyaráznánk, mi történik, előbb nézzük a videót! (Németül tudó olvasóink előnyben.)

Röviden összefoglalva: egy hippi lány szeretné felszedni Sebastian Kurzot egy szórakozóhelyen. Kurz előbb vonakodik, majd éppen kezdeni belemenni a dologba, amikor megjelenik Norbert Hofer, és először Kurznak mondja el, hogy ez nem működhet, majd a nézők felé fordulva kifejti, hogy miért nem.

Nem nehéz megérteni az egyszerű hasonlatot, a hippi leányzó a Grünen (Zöldek) pártot testesíti meg, míg az általa vágyott románc egy lehetséges ÖVP-Grünen koalíció lenne. A lány feltételei is ismerősek: bevándorlás támogatása, az autózás korlátozása.

Hofer a videó végén azt üzeni a nézőknek, hogy nem lehet ilyen gyorsan balra fordulni.

Aki az ÖVP-re szavaz, az megkapja mellé a Zöldeket is. Aki azt akarja, hogy Ausztria jó úton folytassa, az szavazzon az FPÖ-re!

– mondja ki a lényeget a videón az FPÖ frissen megválasztott vezetője.

Ausztriában szeptember 29-én tartanak előrehozott választásokat, miután egy kiszivárgott videó miatt felbomlott az ÖVP-FPÖ koalíció. Az osztrák közélet legizgalmasabb kérdése most az, hogy újra felállhat-e egy jobboldali szövetség, vagy az ÖVP a Szabadságpárt helyett a Zöldek és a liberális NEOS felé nyitna-e inkább, vagy esetlegesen újra összeállna-e az ÖVP-SPÖ nagykoalíció. A Zöldek egyelőre úgy nyilatkoztak, hogy nem kormányoznának az ÖVP-vel közösen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére