Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint szeparatista zónát alakított ki a BLM és az Antifa, most Portlandben

888.hu - Origo

2020.12.12. 18:32

Sajtóbeszámolók szerint két radikális baloldali szervezet, a Black Lives Matter (BLM) és az Antifa Portlandben, a seattle-i, júniusban létező Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ)/Capitol Hill Organized Protest (CHOP) mintájára „kikiáltott„ egy anarchista-szeparatista zónát, amelynek területe folyamatosan bővül. A rendőrök velük szemben már két alkalommal is felléptek, nem sok sikerrel.

 

Minden egy illegális lakásfoglalással kezdődött – tudósított az Origo.hu.

A Post Millennial és a New York Post információi alapján a radikális baloldali aktivisták – köztük a Kinney család – már hónapok óta elfoglalták az Oregon állambeli Portland északi részén, a Mississippi sugárút egyik, „vörös házként” emlegetett épületét és a közvetlen környékét, de eddig a hétig zavartalanul tartózkodhattak ott.


Kedd hajnalban – egy bírősági végzésnak eleget téve –

a helyi rendőrség megpróbálta visszafoglalni a „vörös házat” az illegális házfoglalóktól, a lakók azonban ellenálltak.

A rendőrség letartóztatott egy erőszakos radikális baloldali aktivistát, akinek lőfegyvere volt. A többiek – a Kinney család tagjaival együtt – viszont elmenekültek, és a különböző közösségi oldalakon az épülethez hívták a portlandi radikális baloldali szimpatizánsokat, akik szerdán közösen „visszafoglalták” a rendőrség által lezárt, de őrizetlenül hagyott „vörös házat” – írták.

Még aznap kikiáltották a júniusban, Seattle-ben létező Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ)/Capitol Hill Organized Protest (CHOP) mintájára a saját anarchista-szeparatista zónájukat, amit rendőrmentesnek nyilvánítottak.


A nagyjából 100 radikális baloldali aktivista barikádokat emelt a „vörös ház” és más, környékbeli, de üresen álló épületek elé, illetve az utcára is.

Fotó: AFP/2020 Getty Images/Nathan Howard

A rendőrökkel összecsapott a radikális baloldal,
A hatóságoknak ideiglenesen sikerült ugyan megtisztítaniuk a környéket a szélsőségesektől, de a „vörös házat” nem tudták visszafoglalni.

A randalírozók közül 13 személyt tartóztattak le, akiknek lőfegyverük volt.


Portland rendőrfőnöke, Chuck Lovell először kedden, majd szerdán is felszólította a házfoglalókat, hogy hagyják el az épületet, eredménytelenül.

A város demokrata polgármestere, Ted Wheeler pedig „minden törvényes eszközt engedélyezett a hatóságoknak az anarchista, szeparatista zóna felszámolására”.

Csütörtökre a radikális baloldaliak már 258 ezer dollár (nagyjából 75,5 millió Forint) adományt gyűjtöttek össze, és hallani sem akarnak a „vörös ház” elhagyásáról.

Egyébként azt a hamis látszatot keltik, mintha csak a Kinney család részére gyűjtenének, akik szintén illegálisan élnek ott – írta a lap.


Két aktivista elégette azt a táblát, amelyre felírták Andy Ngo, a konzervatív Post Millennial újságírójának a nevét.


Időközben kibővült az anarchista-szeparatista zóna, a szélsőségesek több környékbeli épületet is elfoglaltak,
a terület „határán” pedig fegyveres ellenőrzést vezettek be – írták.


Ugyan a Kinney család folyamatosan hangoztatja, hogy nincs hova menniük, a legfrissebb információk szerint alig néhány kilométerre a helyszíntől van még egy ingatlanuk, amely már 1996 óta a birtokukban van. Ennek ellenére már közel 300 ezer dollárt gyűjtöttek a becsapott követőiktől hotelszobákra és eldobható telefonokra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére