Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkérdőjelezte a bucsai mészárlást a szocialista volt francia elnökjelölt, aztán bocsánatot kért

888.hu

2022.09.05. 13:20

Súlyos szavak.

 

Marie-Ségolène Royal francia baloldali politikus a Szocialista Párt jelöltje volt a 2007-es franciaországi köztársaságielnök-választáson. Azóta volt már fenntartható fejlődésért és az energiaügyekért felelős miniszter, most pedig közellenséggé avanzsált, ugyanis meg mert szólalni Ukrajnával kapcsolatban.

 

Royal elítélte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „félelemre építő háborús propagandáját”, és a BFMTV-n megkérdőjelezte a márciusban Délkelet-Ukrajnában elkövetett atrocitások valóságtartalmát.

 

Példaként említette egy mariupoli szülészeti kórház állítólagos bombázását – ez a történet március elején került a nyugati média címlapjára. Zelenszkij Oroszországot hibáztatta az incidensért, amely a helyi hatóságok állítása szerint három ember, köztük egy gyermek halálát okozta. Az orosz hadsereg tagadta, hogy célba vette volna az egészségügyi intézményt.

 

(Photo by Christophe SIMON / AFP)

 

Mint mondta: „El lehet képzelni, hogy ha a legkevesebb áldozat, a legkevesebb véres csecsemő is lett volna, a mobiltelefonok korában már meglettek volna (a képek) …”.

Továbbá megkérdőjelezte a bucsai mészárlást is és „a szülők szeme láttára hét órán át tartó gyermekmegerőszakolást” is.

Szörnyű dolog ilyesmit mutogatni, csak azért, hogy megzavarják a békefolyamatot.”

– vélekedett a politikus.

 

Marie-Ségolène Royal mondandója kiverte a biztosítékot a Szocialista Párt (PS) köreiben.

Az ukrajnai békét nem az invázió áldozatai, hanem Putyin hódítási szándéka lehetetleníti el! A háborús bűnök dokumentáltak, tagadni ezt sértés a meggyilkoltak, megerőszakoltak, megkínozottakkal szemben! Az ellenkezőjét állítani propaganda!”

– írta Twitteren Olivier Faure, a PS vezetője.

 

 

Royal végül is a Twitteren kért bocsánatot.

A békéért könyörögni annyit jelent, mint az ukrán nép szenvedésének és az agressziónak a megszüntetéséért tenni. Soha nem tagadtam a háborús bűnöket, és bocsánatot kérek az áldozatoktól, ha ezt gondolták.”

 

 

Egy másik tweetben pedig így fogalmazott:

Nem igaz, hogy valaha is tagadtam volna háborús bűnöket. Amit minden szakértő tud: a háborús propaganda a félelem, a terror révén eszkalációhoz vezet. Emlékezzünk az iraki bűnös csapásokra, amelyek hazugságokon alapultak. Chiracnak, aki elszigetelten él, volt bátorsága nemet mondani...”

 

 

Mint ismeretes, a bucsai mészárlás az orosz fegyveres erők által elkövetett háborús bűnök sorozata az ukrán Bucsa városába. Ukrán adatok szerint több mint 300 civilt öltek meg a városban. Ukrajna népirtásnak nevezte az eseményt. Mind Oroszország és Ukrajna is kérte a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy vizsgálják ki az eseményeket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére