Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkezdték az ügyeletet az orosz-fehérorosz hadseregcsoport légvédelmi alegységei

888.hu, MTI

2023.01.11. 17:35

Megkezdték ügyeleti feladataik ellátását a közös orosz-fehérorosz hadseregcsoport (RGV) légvédelmi alegységei szerdán Fehéroroszországban – jelentette be a minszki védelmi minisztérium.

 

A tárca közleménye szerint a terveknek megfelelően megerősítették a közös hadseregcsoport légvédelmét, a rakétaalegységek elfoglalták kijelölt állásaikat, és megkezdték az ügyeleti feladatok ellátását.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök október 10-én jelentette be a Moszkvával kötött megállapodások keretében a regionális hadseregcsoport kialakításának megkezdését. Az orosz katonákat szállító első szerelvények érkezéséről Minszk október közepén számolt be.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Lukasenkával folytatott december 19-i minszki tárgyalásai eredményeiről beszámolva elmondta, hogy Moszkva és Minszk folytatják a közös hadgyakorlatok megtartását, intézkedéseket tesznek a harckészültség erősítése érdekében, egyebek között a közös hadseregcsoport keretében. Január elején a minszki védelmi minisztérium a regionális hadseregcsoport növelésének tervéről tett bejelentést.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére