Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megnyerte a jobboldal a svéd választásokat, bánatában lemondott az eddigi baloldali kormányfő

888.hu/MTI

2022.09.15. 08:10

Megvalósult a lehetetlen abban az országban, ahol sokáig elképzelhetetlen volt hogy nyerhet a jobboldal. Távozik az eddigi baloldali miniszterelnök, az országban pedig új irány indulhat meg többek között a migráció kezelésében.

 

Bejelentette lemondását szerda este Magdalena Andersson, Svédország szociáldemokrata miniszterelnöke, miután az előző heti választásokon a jobboldali pártszövetség szerezte meg a parlamenti többséget.

A választás előzetes eredménye elég világos ahhoz, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket, az a legfontosabb, hogy mielőbb felálljon Svédország új kormánya, ezért a holnapi nap folyamán kérni fogom a házelnököt, hogy mentsen fel tisztségemből – mondta szerda esti sajtótájékoztatóján a svéd kormányfő.

Az 55 éves Magdalena Andersson 2021. november végén lépett hivatalba az ország történelmének első női miniszterelnökeként.

Ulf Kristersson, a Mérsékelt Párt vezetője a jobboldal jelöltje a miniszterelnöki tisztségre.

 

Elkezdem most a munkát az új kormány megalakítása érdekében, amely képes lesz megoldani a dolgokat, amely egész Svédország és minden állampolgár kormánya lesz.”

– szögezte le Kristersson.

 

Ulf Kristersson (Photo by FREDRIK SANDBERG / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)

 

A jobbközép Mérsékelt Párt, a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) és a Liberálisok korábban egy képviselői hellyel vezettek a vasárnapi választásokon, de a legújabb eredmények szerint várhatóan 176 képviselői helyük lesz a 349 fős svéd parlamentben. A baloldali pártszövetség 173 képviselői helyre számíthat.

Hivatalos végeredmény a hét végére várható.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére