Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megpróbálta eltüntetni náci őseit az uniós főtitkár

Pörge Béla

2019.05.29. 17:08

Befolyását latba vetve még a róla szóló Wikipédia-szócikkből is kivetette a II. világháború után háborús bűnösként életfogytiglani börtönre ítélt nagyapjáról szóló részeket Martin Selmayr az EB főtitkára. Másik nagyapja is vezérkari főnök volt Hitler hadseregében.

Az Európai Unió – régóta támadások középpontjában lévő – főtitkára, az EU apparátus irányítója a V4NA értesülése szerint főnöke, Jean-Claude Juncker példájából tanult, akit élesen támadtak a náci hadseregben katonáskodó apja miatt. Joseph Juncker luxemburgi állampolgár létére töltött be magas funkciót a Wehrmachtban Adolf Hitler főparancsnoksága alatt, és vett részt a zsidók ellen irányuló katonai műveletekben is. Minderről több brit lap is cikkezett korábban, de nem váltottak ki nagyobb visszhangot.

Ugyancsak megírta a brit sajtó, hogy Juncker apósa, felesége édesapja, Louis Mathias Frising is főtisztje volt a náci hadseregnek, ahova Hitler iránti személyes szimpátiája miatt lépett be, s vett részt a holokauszthoz kapcsolódó katonai műveletekben is.

A Juncker jobbkezének számító Selmayr hasonló kellemetlen kérdéseket elkerülendő dönthetett úgy, hogy az internet lehető legtöbb felületéről törölteti háborús bűnös náci nagyapjáról szóló hivatkozásokat. Szemfüles újságírók vették észre hogyan tűntek el a róla szóló Wikipedia-cikkből a kényesebb információk, illetve az azokhoz vezető útvonalakat.

Josef Selmayr ugyancsak magas rangú tábornokként, Hitler közvetlen munkatársaként szolgálta a nemzeti szocialistákat olyannyira eredményesen, hogy megkapta náci háborús érdemrendet a Deutsches Kreuz, a Német Kereszt arany fokozatát. Tábornokként ő volt a Wehrmacht katonai titkosszolgálatának a főparancsnoka.

Josef Selmayr a háborús bűnös nagyapa (Forrás: V4NA)

A kelet-európai országokra specializálódott nagyapát végül a Balkánon elkövetett cselekményei miatt háborús bűnösként elkövetett gyilkosságok miatt ítélték el Belgrádban. Vallomását a nürnbergi perben is felolvasták. Később, a brit titkosszolgálat közbejárásra kiszabadult, ugyanis sajátos módon őt bízták meg a nyugat-német hadsereg, a Bundeswehr katonai titkosszolgálatának felépítésével és vezetésével. Selmayr anyai nagyapja Heinrich Gaedcke is szolgálta Hitlert, előbb egy gyalogos hadosztály vezérkari tisztjeként majd egy páncélos hadosztály főparancsnokaként: a szovjet csapatokkal szembeni hadműveletekért felelt Magyarországon, több hadtörténeti dokumentum is rögzíti a nevét. Hitler kitüntette az első és másodosztályú Vaskereszttel, sőt a lovagkereszttel is. A háború után ő is börtönbe került.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére